Mehmet Akif Ersoy ölümünün 83. yılında Rize'de anıldı

TAKİP ET

Ali Metin Kazancı Rize Lisesi, İstiklal Marşı Yazarı Mehmet Akif Ersoy'un ölümünün 83. yıl dönümü nedeniyle bir program düzenledi.

İsmail Kahraman Kültür Merkezinde düzenlenen ve Ali Metin Kazancı Rize Lisesi Müdürü Nilgün Dülger'in açılış konuşmasıyla başlayan programda il merkezinde düzenlenen "Hakkın Sesi Mehmet Akif Ersoy" konulu resim, kompozisyon ve şiir yarışmalarında derece yapan öğrenciler protokol üyeleri tarafından ödüllendirildi.

Ali Metin Kazancı Rize Lisesi 10. sınıf öğrencisi Mehmet Akif'i resmini canlı performans ile program boyunca tuvale çizerken, öğrencilerin hazırladığı oratoryo ve şiirlerle devam eden program koronun seslendirdiği Mehmet Akif'in sözlerini yazdığı türküler ve kahramanlık  marşları ile son buldu.

Programa, Vali yardımcıları Abdullah Şen, Ahmet Dalkıran, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, Kültür ve Turiz İl Müdürü İsmail Hocaoğlu, Çevre ve Şehircilik il Müdür Yardımcısı Muhammet Ali Yılmazer, Eğitim-Birsen Rize Şube Başkanı Seyfettin Afacanlar, RTEÜ Su Ürünleri Fakültesi Araştırma Görevlisi Dr. Ayşe Demirbaş, okul ve kurum müdürleri ile veliler ve öğrenciler katıldı.