Mavi Yeşil Dergisi 20. yılına girdi

TAKİP ET

Yayın hayatında 20'nci yılına giren Mavi Yeşil Dergisi, Ocak ayında çıkardığı 115'inci sayısı ile yeniden okurlarıyla buluştu.

2000 yılının başında yayım dünyasına merhaba diyen Mavi Yeşil Dergisi, Ocak 2019 tarihli 115. sayısıyla 20. yılına başlıyor.

Yirminci yılın ilk sayısıyla okurlarının karşısına çıkan Mavi Yeşil, önceki sayılarında olduğu gibi edebiyatseverleri zengin bir içerikle karşılıyor.

Derginin 115'inci sayısında Halil Yörükoğlu'nun bir öyküsü yayınlanırken, Müştehir Karakaya, Hüseyin Alemdar, Ömer Akşahan, Dilara Ayşe Akdeniz, Emrehan Parlak, Kevser Evsen, Mustafa Işık, Halis Doğan ve Örsan Gürkan, şiirleriyle dergide yer buldular.

Özkan Satılmış, “eskimemiş sayfalar” dizisini İlhan Berk ile sürdürdü. Çoklukla yeni yazarların toplandığı bu 115. sayıda Mariye Müberra Arıcı, bir deryanın kenarına yaklaşarak Proust hakkında yazdı. Asena Öztürk, “yaşamı algılamada iki uç” noktada Sartre ile Zarifoğlu karşılaştırması yaptı. Bir başka karşılaştırma yazısında ise Sefa Çelikörs, dünya edebiyatını etkilemiş Kafka’nın izlerini Tezer Özlü metinlerinde aradı.

Esra Sağlık, şiir ortamında adından söz ettirmiş Ahmet Günbaş’ın yeni bir kitabı hakkında yazdı. Benzer biçimde Seyfi Alan da Gülten Dayıoğlu’nun çocuk kitabını değerlendirdi. İsmail Özalp, bildiklerimizi bir yana bırakıp edebiyat hakkında yeni bir sorgulamaya girişmemizi isteyen türde bir yazı yazdı.

Dergiyle ilgili bilgi edinmek ve dergiye ulaşmak için bilgi@maviyesildergisi.com elektronik posta adresini kullanabilirsiniz.

115. Sayının İçindekiler:

AH!ŞAM - Hüseyin Alemdar
Yaşamı Algılamada İki Uç: Sartre ve Zarifoğlu Örneği - Asena Öztürk
Duvar - Küf - Dilara Ayşe Akdeniz
Tezer Özlü’de Franz Kafka İzlenimleri - Sefa Çelikörs
Cesedine Ağlayan Bir Cellâdın Son Türküsü - Emrehan Parlak
Aynalı Yazı Masasında Bir Romancı: Proust - Mariye Müberra Arıcı
Bir İki - Örsan Gürkan
Taşeron Edebiyatın Bilançosu - İsmail Özalp
Ölü Kokusu - Halis Doğan
Kırılgan Şiir: Gölgesi Yaralı - Esra Sağlık
Gece Ötüşlü Bir Kadının Çantasından Çıkardığıdır - Müştehir Karakaya
Günümüz Penceresinden Işın Çağı Çocukları - Seyfi Alan
Nehirler Üstü Irmakların Şarkısı - Kevser Evsen
Yollarda Yazılır Düşler - Ömer Akşahan
Gül-üş ki - Mustafa Işık
Denizden Gelen - Halil Yörükoğlu
Eskimemiş Sayf