Lipton yaş çay taban fiyatını 3 TL olarak belirledi

TAKİP ET

Hükümet yaş çay taban fiyatını 3 Lira 27 kuruş olarak belirlerken, Lipton bu yıl 3 TL'den çay alacağını üreticilerine duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz hafta başında 2020 yaş çay taban fiyatını yaklaşık yüzde 13 zam yapıldığını duyurarak 3 Lira 27 Kuruş ve 13 kuruş desteklemeyle birlikte 3 Lira 40 Kuruş olarak açıklamıştı.

Açıklanan yaş çay taban fiyatı bu yıl artan maaliyetlerden dolayı çay üreticilerinin beklentilerini karşılaşmazken, Rize'de fabrikası bulunan ve ülkenin önemli çay firmalarından olan Lipton ise üreticilerine gönderdiği mesajla bu yıl kilo başına 3 TL'den yaş çay alacağını duyurdu.

Özel sektör devletin açıkladığı fiyatın altında çay almasın!

Özel sektörün devletin açıkladığı fiyatta almamasını eleştiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, “Özel Sektörün açıklanan fiyatın altında çay almayacakları balonu patladı. Özel sektörün devlerinden olan firma Çay Yaprağını 3,00 TL'den alacağını açıkladı. Buna göre özel sektör bu sene sadece 10 kuruş zam yapmış olacak. Tabi ki bu Mayıs ayı ve ilk günler için. Eğer başlangıç böyle olursa ilerleyen günlerde Özel sektörün geçen senenin altında fiyatla çay alacağını göreceğiz” dedi

Başkan Deniz, "Hükümet tarafından açıklanan 2020 yılı Yaş Çay Alım Fiyatı Özel sektör gözetilerek verilmiş olmasına rağmen yapılan bu uygulama kabul edilebilir değildir. Rize’nin Milletvekilleri konuyu hükümetin gündemine taşımalı ve geçen sene CHP Genel Başkan Yardımcımız Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca’nın meclise kanun teklifi olarak sunduğu 'Özel sektör, ÇAYKUR’un belirlediği fiyatı kabullenecek ve bunun altında çay üreticimize fiyat veremeyecek. Taban fiyatın altında alım yapması durumunda da Bakanlık tarafından cezai yaptırıma tabii olacak' metne destek versinler ve hep birlikte gerekli düzenlemeyi yaparak özel sektörün çaykurun açıklamış olduğu fiyatın altında alım yapmasını yasaklayalım” dedi