Lazerle Dövme Silme

TAKİP ET

Lazer ile dövme sildirmek günümüzde sıkça yapılan bir işlemdir. Daha önce yaptırdığı bir dövmeyi artık vücudunda istemeyen kişiler gelişen teknolojiden yararlanabilir. Lazerle dövme silme işlemi herkese uygulanabilir bir işlemdir. İşlem öncesinde sağlık geçmişi hakkında bilgi vermek için uzmanlarımız ile ön görüşme yapılması gerekir. Ön görüşme esnasında nasıl bir metot ve seans izleneceği belirlenir.
Dövme Silme Nasıl Yapılır?
Dövme sildirmek isteyen kişilere lazer tedavisi uygulanır. Lazer tedavisi seanslar halinde yürütülür. Dövmenin bulunduğu bölge, deri hassasiyeti ve en önemlisi ise dövmenin büyüklüğüne ve kullanılan renge göre seans sayısı değişir. Dövme sildirme işlemi orta boyuttaki dövmeler için genellikle on ila on iki seans arasındadır.
Dövme Sildirirken Kullanılan Lazer Nedir?
Dövme sildirme lazeri genellikle picosaniye olarak bilinen lazer türüdür. Bu lazer ile özellikle siyah renkli olan dövmeler daha kolay silinebilir. Kişinin deri tipine, hassaslığına ve dövmenin bulunduğu bölgeye göre seans sayıları değişir. Dövme sildirmek isteyen kişilerin tedavisinde uygulanan lazerler çoğunlukla Q anahtarlı olarak bilinen lazer türleridir. Saniye başına yüksek oranda atış yaptıkları için bu lazerler tercih edilir.
Her Bölgedeki Dövme Sildirilebilir Mi?
Kalıcı dövme sildirme işlemini yaptırmak isteyen herkes kliniğimiz ile iletişime geçebilir. Vücudun herhangi bir yerine yaptırılmış ve silinmesi istenen dövmeler lazer tedavisi ile silinir. Lazerle dövme silme işlemini yapmak isteyen kişilerin tedavileri dövmenin bulunduğu bölgeye göre değişebilir. Çok hassas bölgelerde hasar ya da iz bırakmamak adına yumuşak bir tedavi uygulanması gerekir. Bu bölgeler daha yavaş iyileşir ancak dövmeleri silinmiş olur.
Dövme Sildirme İşlemi Ağrı Ya Da Acı Yapar Mı?
Dövme sildirme esnasında acı ya da ağrı hissedilmez. Bunun nedeni ise lazer uygulanacak bölgeye, silme işlemi öncesinde lokal anestezi uygulanmasıdır. Bölge uyuşarak acı, ağrı ya da sızlama gibi hislerin beyne gönderilmesini engeller. Bu sebep ile de kişiler ağrı ya da acı hissetmezler. İşlemlerin lokal anestezi kullanarak yapılması burada oldukça önemli. Her ne kadar yavaş metotlar ile uygulama yapılsa da herkesin acı eşiği farklı olduğu için anestezi uygulanması ideal bir çözümdür.
Dövme Sildirme İşlemi Vücuda Ya Da Deriye Zarar Verir Mi?
Dövme sildirmenin zararı neredeyse yoktur. Ancak bu kişilerin sağlık durumlarına ve alerjik bir yapıları olup olmadığına ve hassaslık seviyelerine bağlı olarak değişir. Bazı insanlarda herhangi bir yan etki görülmezken bazı kişilerde olası yan etkiler ortaya çıkabilir. Ancak her iki durumda oldukça normaldir. Nasıl ki dövme yaptırırken hiçbir insanın acı eşiği aynı değil ve aynı tepkileri vermiyor ise dövme sildirme işlemi de aynıdır. Kişilerin acı çekmesini önlemek adına daha düşük tedaviler uygulayarak dövme sildirme işlemini acısız ve yan etkisiz bir hale getiriyoruz.
Picosaniye Lazer ile Renkli Dövmeler Silinebilir Mi?
Picosaniye lazer ile çok renkli dövmelerde etki etmez ya da etki etme süresi daha uzundur. Picosaniye lazer ile özellikle siyah renkte olan dövmeler daha az seans ile daha kısa sürede silinebilir. Dövme esnasında kullanılan renkli boyalarda farklı pigmentler bulunur ve rengin pigmenti farklıdır. Bu pigmentlerin kalıcılığı ve oranları gibi etkenler göz önünde bulundurulduğunda farklı sonuçlar ortaya çıkar. Bu yüzden de siyah renkte yapılan dövmelerin silinmesi diğer renklere göre daha kolaydır. Açık tonlarda yapılan dövmelerin silinmesi de yine kısa süre içerisinde gerçekleşir. Lazerle dövme silme işlemini yaptırmak isteyenler iletişim bölümündeki bilgiler üzerinden kliniğimize ulaşabilir.