KYK Rize İl Müdürlüğü kapasite artırıyor

TAKİP ET

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Rize İl Müdürü Necmettin Yavaşi, 'Yurtlarımızda öğrencilerimize ev sahipliği yapıyoruz' dedi.

Geçtiğimiz hafta Gençlik ve Spor Bakanı Osman Bak’ın daveti ile 81 ilin Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürleri olarak Ankara’da istişare ve değerlendirme toplantısına katılan KYK Rize İl Müdür Necmettin Yavaşi, çok faydalı bir değerlendirme toplantısı olduğunu belirterek, “Bakanımız her birimizi tek tek dinlediler. Sayın Bakanımız bizlere yaptığı konuşmada, üniversitelerde yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte KYK olarak çok yoğun bir dönemden geçtiklerini belirterek, KYK il Müdürleri olarak gayretli çalışanlarımızdan dolayı bizleri tebrik ettiler. Bizler de KYK İl Müdürleri olarak bizlere tanımış oldukları yeni imkan ve yeni kapasitelerden dolayı teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunduk.” dedi.

2 yurt yapım aşamasında, 2 yurt daha geliyor

Yavaşi yaptığı açıklamada, “Rize’deki yurtlarımızda ailelerin bize emanet ettiği gençlerimizi, en konforlu, en sağlıklı, huzurun ve mutluluğun hakım olduğu ortamda, ülkemize, kendisine ve ailelerine en faydalı olacak şekilde eğitimlerini sağlamak için mesai mefhumu gözetmeden hizmet vermeye çalışıyoruz. Rize genelinde şuanda KYK olarak 9 yurdumuz bulunmaktadır. Bu yurtlarımız, dört kız, üçü erkek, iki yurdumuzda hem kız, hem erkek bloklardan oluşmaktadır. Yurtlarımızın 5 tanesi Rize merkezde, 4 yurdumuz da Çayeli, Pazar, Derepazarı ve Fındıklı ilçelerimizde bulunmaktadır. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitemizin bitişiğinde inşaatı devam eden ve iç donamına sıra gelen 600 kişilik ikinci yeni kız yurdumuz gelecek yıl öğrencilerimiz hizmetine açılacaktır. Pazar ilçemizde yakın bir tarihte 100 kişilik erkek öğrencilerin kalacağı bir bloğu hizmete açmış olacağız. Güneysu ilçemizde üzerinde çalıştığımız arsanın, Güneysu Kaymakamlığımız tarafından KYK‘ya tahsisi yapılmış olup, burada da yeni bir yurt yapımına önümüzdeki aylarda başlayacağız. Ardeşen ilçemizde ise, RTE Üniversitemizin bize tahsis etmiş olduğu bir arsamız vardı. İmar durumunun netleşmesini bekliyoruz. Akabinde, KYK olarak bu arsa üzerinde de iki bloktan oluşan genel toplamda 300 öğrenci kapasiteli bir yurdumuzun inşaatına başlayacağız.” dedi.

Sadece yurt değil, sosyal yaşam alanı

Yavaşi sözlerini şöyle tamamladı; “Öğrencilerimizin dersleri dışındaki zamanlarında hayata hazırlanabilmeleri için bütün yurtlarımızda eğitim atölyelerimiz bulunuyor. Burada öğrencilerimizin, tercihleri, kabiliyet ve merakları çerçevesinde, tarih, felsefe, sosyoloji, siyer-i nebi, Kur’an-ı kerim, adabı muaşeret, resim, müzik ve benzeri eğitim ve öğretimin yanında, milli ve manevi değerlerimiz doğrultusunda hayata hazırlanmaları noktasında destekler vermekteyiz. Yine gençlerimizin enerji ve sinerjilerini daha sağlıklı, birlik, bütünlük, dayanışma, yardımlaşma duygu ve düşüncelerini güçlendirme, ruhen ve bedenen sağlıklı, mutlu bir şekilde eğitimlerini ve boş vakitlerini geçirmeleri noktasında, futbol, basketbol, voleybol, masa tenisi, bilek güreşi, satranç gibi çeşitli sportif etkinlikler ve kendi aralarında yarışmalar düzenlemekteyiz. Ayrıca her ay yaptığımız büyük salon konferans ve sunumlarına, ülkemizin yetiştirmiş olduğu tanınmış, yazar, bilim, ilim, fen, spor ve sanat adamı ile sanatçılarımızı ilimize davet ederek, bütün öğrencilerimize meslekleriyle ilgili bilgileri aktarmalarını ve öğrencilerimizin kamuoyuna mal olmuş bu önemli şahsiyetleri yakından tanımalarını sağlıyoruz.”

Haber: Bayram Ali KAVALCI