Köseoğlu: 'Memur ve Emekliye ek zam zarurettir'

TAKİP ET

Türkiye Kamu-Sen Rize İl Temsicisi Murat Köseoğlu, Memurlara verilecek enflasyon farkının sıfır zam anlamına geldiğini söyleyerek, ek zammın zaruri olduğunu belirtti.

Aralık ayında TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verileri sonucu Memurlara 2020 ilk 6 aylık dönem için verilecek yüzde 4 zam oranının eklenecek yüzde 1.49 enflasyon farkı ile yüzde 5.49’a çıkacağını hatırlatan Köseoğlu, “Yıllık enflasyon her ne kadar gerilemiş gibi görünse de vatandaşın cebine yansıyan enflasyonun açıklanandan yüksek olduğunu görüyoruz. Vatandaşın mutfak masrafları artmaya devam ediyor. Dolayısıyla vatandaşın bütçesindeki açık her geçen ay biraz daha büyüyor ve kapatılamaz bir hal alıyor.” dedi.

ENFLASYON FARKI “SIFIR ZAM” DEMEKTİR

Memurlara enflasyon farkının verilmesine rağmen, maaşların eridiğini söyleyen Köseoğlu, “Zaten enflasyon farkı demek en iyi ihtimalle sıfır zam demektir. Bugün dört kişilik bir ailenin aylık zorunlu harcamaları ortalama memur maaşının neredeyse iki katına yükselmiştir. Dolayısıyla, her ay memur bir maaşı tutarında içeriye girmektedir. Hazine ve Maliye Bakanı ülke ekonomisinin yüzde 5 büyüyeceğini ifade etti. Ekonomi büyürken pastadan memurun, işçinin, asgari ücretlinin aldığı pay küçülüyorsa ya da aynı kalıyorsa burada gelir dağılımı bozuluyor demektir. Bu bağlamda, sıfır zam doğuran enflasyon endeksli artışlardan bir an önce vazgeçilmesi zorunluluk haline geldi. Mutfakta yangın bütün hızıyla sürerken bu yangını enflasyon farkının söndürmesi mümkün değildir.” diyerek memur ve emekliye ek zam verilmesinin zaruret haline geldiğini vurguladı.