Köseoğlu: 'Danıştay doğru bir karar vermiştir'

TAKİP ET

Türk Eğitim-Sen Rize Şube Başkanı Murat Köseoğlu, Danıştay 8. Dairesi'nin ilköğretim okullarında öğrenciler tarafından okunan 'Öğrenci Andı'nı kaldıran yönetmelik hükmünü iptal etmesiyle ilgili bir değerlendirme yaptı.

Başkan Köseoğlu, Danıştay 8. Dairesi'nin ilköğretim okullarında öğrenciler tarafından okunan "Öğrenci Andı"nı kaldıran yönetmelik hükmünü iptal etmesiyle verdikleri hukuk mücadelesini kazandıklarını söyledi.

Köseoğlu, kararı tanımayacaklarını açıklayan Memur-Sen'e bağlı Eğitim-Bir-Sen yöneticilerine tepki göstererek, bölücülük yaptıklarını ileri sürdü.

Köseoğlu, Eğitim-Bir-Sen yöneticilerine seslenerek: "Siz kimden yanasınız. Sizin amacınız, fikriniz nedir? İnsanların bütünleşmesinden mi yoksa bölünmesinden mı yanasınız? Danıştay doğru bir karar vermiştir ve herkes bu karara uymak zorundadır. Geçmişte Fetö'nün aldığı kararları tıpış tıpış uyguluyordunuz, ama Danıştay'ın aldığı kararı uygulamayacaksınız. Bu hukuk tanımazlık, paralel yapının devam ettiğinin de bir göstergesidir. Geçmişte aldığınız kararlarla toplumu ve üyelerinizi ateşe atarak kendinizi kurtarma derdine düştünüz. Bugün de hukuksuz ve temelsiz söylemlerinizle toplumda yeni bir kaos ve bölünmeye ön ayak oluyorsunuz." dedi.

Başkan Köseoğlu, başlattıkları hukuk mücadelesini kazandıklarını belirterek, "Danıştay, madde madde 'Andımız'ın kaldırılma sebebini anlattı ve 'İddialar andın kaldırılmasını gerekli kılacak nitelikte görülmemiştir' diyerek son noktayı koydu. Çocuklarımız artık okullarda her sabah 'Andımız'ı okuyacak" dedi.

"ÇÖZÜM SÜRECİ BAHANE EDİLEREK KALDIRILMIŞTI"

Danıştay 8. Dairesi'nin verdiği karardan dolayı mutluluk duyduklarını belirten Köseoğlu, "Malum olduğu üzere bizim tabirimizle çözülme süreci döneminde, özellikle PKK terör örgütünün yumuşatılmasına yönelik olarak, Türkiye genelinde okullarda okutulmamak üzere kaldırıldı. Biz Türk Eğitim-Sen olarak bunu kabul etmedik ve yargıya taşıdık. O gün bunun hukuk mücadelesini vereceğimizi söyledik. Hukuksal mücadelemizi son olarak Danıştay 8. Dairesi'nin verdiği karar ile kazandık.” dedi.

"EĞİTİM BİR-SEN' İ TERK EDİN!"

Başkan Köseoğlu, Eğitim-Bir-Sen üyelerine seslenerek, "Biran önce o sendikayı terk edin. Bizler bir bütün olarak aynı amaca hizmet etmeliyiz. Aynı mermerin renkli damarlarıyız. Çocuklarımızın andımızı okuması birlik beraberliğimizi pekiştirecektir. Bunu kötülük olarak görenlerin amacı farklıdır. Bunlar insanları bölmek istiyorlar. İnsanları bölmeye çalışanlara Allah fırsat vermesin. Türk'üm, Doğruyum, demenin neresi ırkçılıktır. Bunların amacı insanları birbirine düşürmektir. Biz buna meydan vermeyeceğiz. Türk Eğitim Sen olarak bu mücadelemizi kazandık, milletimizin yararına olan her konuda aynı mücadeleyi vermekten geri kalmayacağız. Kimsenin kimseyi ötekileştirmeye, düşman ilan etmeye hakkı yoktur. Türk Eğitim-Sen olarak bölücülüğün her türlüsüne karşıyız. Dünyanın en büyük, en gelişmiş devletlerini kuran Türk Milletidir. Türk Milleti, farklı etnik unsurlarla bir arada barış içinde yaşamış, bir çok etnik topluluk dilini, dinini, kültürünü Türk devletleri içinde geliştirip devam etmiştir.

Türklerin bu koruma ve birlikte yaşama kültürü olmasaydı, belki de şu anda bir çok etnik azınlık tarihin tozlu sayfaları içinde yerini almıştı. Bu sebeple, Eğitim Bir-Sen’ in vatansever üyelerine, değerli meslektaşlarımıza, bulundukları ortamı bir kere daha gözden geçirmelerini, neye hizmet ettiklerini sorgulamalarını istiyoruz. Bu, kendilerinin ve ülkenin menfaatine olacaktır. Hukukun verdiği bu karara herkes uymak zorundadır." şeklinde konuştu