Korukır; "1 puan da çok değerlidir"

TAKİP ET

PTT 1. Lig'in 12. Hafta karşılaşmasında sahasında Karşıya ile 2-2 berabere kalan Çaykur Rizespor'da Teknik Direktör Engin Korukır maç sonrası yaptığı basın toplantısında yan toplardan gol yememeleri gerektiğinin altını çizerken böyle maçlarda alınan bir puanın da bazen çok değerli olduğunu söyledi.

Korukır, “Kaçırdığımız gollere bakıyorum, yediğimiz gollere bakıyorum, ne söyleyeceğimi bilemiyorum. Söylenecek tek şey var, ikinci ve üçüncü golü kesinlikle atmamız lazım. Ama bugün ilk yarıda futbolcularım müthiş oynadı, çok pozisyon kaçırdılar. Ama ikinci yarıda da kötü oynamamamıza rağmen yediğimiz 2 tane gol var. Bu devrede rakibe az pozisyon verdik ama 2 tane de gol yedik. Ya bizim adamımıza çarpıyor, ya da asistini biz yapıyoruz. En önemlisi yan toplardan gol yemememiz lazım. Bunu düzeltmemiz lazım. İkinci goldü maalesef futbolcumuz hata yaptı, yapacak bir şey yok. Buna rağmen beraberliği kurtarmamız bir nebze de olsun moralimizi çok fazla bozmadı. Ama 4-5 sıfır devreye girmemiz lazım. Bunun başka bir izahı yok. Ama böyle maçlarda alınan 1 puan da çok değerlidir.” dedi.

“YAN TOPTAN GOL YEMEMELİYİZ”

“Bu kadar gol pozisyonuna giriyorsanız atacaksınız” diyen Korukır, “Rakibin kalecimizle karşı karşıya kalarak kaçırdığı bir gol pozisyonlarını hatırlamıyorum. Yok çünkü, ama yediğimiz goller bizim konsantre eksikliğimizden kaynaklandı diyebilirim. Futbol hata oyunu ve futbolcularımız bizi sevindirecek de, üzecekler de, ama önemli olan şu haftaları atlatabilmek. Sahamızda kaybedebiliriz. Sahamızda üçüncü maçta 90’ıncı dakikada gol atıyoruz. Demek ki takımda bir şevk var, ruh ve tempo var. Bizim gibi iyi bir takımda hata olabilir ama en çok yan topa takıldım. Yan toptan gol yememeliyiz” dedi.

“ŞAHİNALİ BİR FORMSUZLUK TRAVMASI GEÇİRİYOR”

Şahinali’nin oyuna alınmasıyla ilgili sorulan soruyla ilgili olarak Korukır, “Şahinali’yi 18’e almadığım zaman niye onu oynatmadığımı, Rizeli çocuklara kastımın mı olduğunu soruyorlar. Hangisini yapayım? Kenan oyunu önde tutuyordu ama takımın biraz daha tempoya ihtiyacı vardı. O yüzden Kenan’ı çıkartıp Şahinali’yi soktum. Şahinali bir formsuzluk travması geçiriyor ama biz teknik adam olarak onun ailesiyiz, ve onun için ne gerekiyorsa yapacağız. Kötü durumdayken onu tamamen mi kaybedelim. Geçen hafta Cumhur 18’deydi, bu hafta yok. Hepsinin bu şekilde hazırlanması lazım” dedi.

“YAPTIĞIM HATA İÇİN ÖZÜR DİLERİM”

Rizesporlu futbolcu Murat Sözgelmez, “İlk yarı sayısız gol kaçırdık. İki yarıda da iyi oynadık ve golü de bulduk ama şansız goller yedik. İkinci golde benim hatam vardı. Çabuk başlamak isteyerek bir an önce topu oyuna sokup oyunun heyecanına kapıldım. Tüm arkadaşlarımdan yaptığım hatadan dolayı özür diliyorum. Ama biz bunu telafi ederiz, futbolda böyle hatalar var ve kesinlikle bunlara takılmamalıyız. Önümüzde Manisa maçı var ve oradan 3 puan alırsak herkesin sesinin keseceğimizi düşünüyorum. Kimse de arkamızdan konuşamayacak” dedi.

“TELAFİ EDEBİLECEK KALİTEDEYİZ”

Rizesporlu Cumali Bişi ise konuşmasında; “Çok iyi bir maç oldu. Zor bir maç olacağını biliyorduk. Maça iyi başladık ve gerçekten değerlendirebilseydik iyi bir skor yakalayabilirdik. Futbolda bunlar oluyor ve bunlar çok önemli şeyler değil. Bunları en kısa zamanda telafi edebilecek kalitede bir takımız. Bunu da sezon sonunda şampiyon olduğumuzda hep birlikte göreceğiz” dedi.

KARŞIYAKA CEPHESİ

“ADALETİ DAĞITMASI GEREKENLER ADALETİ DAĞITSIN”

Maç sonrası konuşan Karşıyaka Teknik Direktörü Cihat Arslan, “Haftanın en zorlu maçıydı. Güçlü bir teknik heyeti, güçlü bir kadrosu olan şampiyonluğun favorisi olan bir takıma karşı mücadele ettik. Kolay olmadığını da biliyorduk. Çaykur Rizespor penaltı pozisyonundan sonra ikinci golü de atabilirdi. Maçın başında belki bizim de pozisyonumuz vardı ama, 1 – 0’dan sonra skoru geliştirecek pozisyon buldular yani ikiyi de atabilirlerdi. Bizim maçı Bursa-Beşiktaş maçına benzettim ben. Yani iki tarafın da çok fazla skor için uğraştığı bir maçtı. İki tarafta iyi mücadele etti. Sadece maç sonu serzenişimiz şu oldu; Rizespor bizi yenebilirdi tebrik ederiz. Hakemin adalet noktasında sahada varlığı ile yokluğu belli olmuyordu. Bu noktada biraz sıkıntı yaşadık diye düşünüyorum. Rizespor takımını veya camiasını kesinlikle suçlamıyorum. Hakem arkadaşımız, yan hakem ve 4. Hakem de gördü ama golü verme ihtiyacını hissetti. Bence hata yaptı ama daha önce söylediğim gibi adaleti dağıtması gerekenler adaleti dağıtsın” dedi.

“HAKEMLER BU KADAR KONUŞULMASIN”

Arslan sözlerini şöyle sürdürdü; “Biz şampiyonluğu iki puanla kaçırırsak koskoca 101 yıllık geçmişi olan bu camianın hesabını kim öder. Rica ediyorum hakemler bence bu kadar konuşulmasınlar. Futbol konuşulsun. Bu maçta futbol vardı. İki takım da mücadele etti. İki takımı da tebrik ediyorum. Rizespor’a da şampiyonluk yolunda başarılar diliyorum. Artık teknoloji çağında yaşıyoruz 1 dakika sonra iletişim sağlanabiliyor kulübelerde. Yüzde 100 pozisyonda el var. 4 tane gözün görmemesi de enteresan. Hakemler görmek için var, adalet için var. Adı hakem yani, belli bir şeylerin sıfatı oluyor hakem. Onlar sıfatlarını hak edecek adil bir biçimde davranırlar, sadece bize değil herkese”

“KUL HAKKINA GİRİYOR”

Sözlerine şehitlerimize rahmet ve ailelerine sabır dileyerek başlayan Karşıyakalı futbolcu Onur Akbay; “10 yıldır profesyonel futbol oynuyorum ve ilk defa 11 kişinin de aynı anda aynı tepkiyi verdiğini gördüm. Bu bir tesadüf değildir. İnşallah ümit ediyorum art niyet yoktur. Bu kul hakkına giriyor. Biz buradan kazandığımız paralarla ailelerimizi geçindiriyoruz. Bizim vicdanımız rahat. Biz rahat uyuyabileceğiz. Biz burada mağlup da olabilirdik ama bu şekilde puan kaybetmek bizi yaralıyor” dedi.

“KAZANABİLECEĞİMİZ BİR MAÇTI”

Karşıyakalı futbolcu Erdi Kasapoğlu ise, “Bu yaşta hakemleri konuşmak istemiyorum. Hata olarak görmek istiyorum. Eriye düşmemiz bizi biraz sıkıntıya soktu ama daha sonra oyunu dengelediğimiz zamanlarda iyi baskı kurduk. 2-1 öne geçtikten sonra rakibimizin baskısını kırabilseydik üçüncü golü de atabilirdik. Kazanabileceğimiz bir maçtı. Öne geçtikten sonra berabere kalmak üzüyor insanı. Buraya gelerek bizi 90 dakika hiç durmadan destekleyen taraftarımıza gönül isterdi ki 3 puan hediye edelim, ama olmadı. Şehitlerimiz için de ülkemizin başı sağolsun. Kardeşim Hakkari Çukurca’da şu an askerlik yapıyor. Allah tüm askerlik yapan kardeşlerimizin ailelerine sabır versin” şeklinde konuştu.

Haber: Turgay AYHAN