Koronavirüs vakaları Rize'de kapasiteleri zorluyor

TAKİP ET

Ülke genelinde artış sağlayan Kovid-19 vakaları Rize'de de hastane ve yoğun bakım kapasitelerini zorlar hale geldi.

Rize İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, ülke genelinde özellikle Kasım ayı içinde Kovid-19 vaka sayılarında hızlı bir artış yaşandığı ve bu durumun Rize'de de hastaneler ve yoğun bakım kapasitelerini zorlar hale geldiği belirtildi.

Rize'de hastane ve yoğun bakım ihtiyacı duyan hastaların mağdur olmaması için mevcut kapasitenin maksimum seviyede arttırıldığı, gerek yeni tıbbi cihaz ve malzeme desteği gerekse de fiziki alan ve personel takviyesi anlamında tüm imkânların seferber edildiği belirtilen açıklamada, "Tüm bu takviyelere rağmen çok hızlı artan vaka sayıları iş yükümüzü de aşırı artırmıştır. Çok daha zor duruma düşmemek, çaresiz kalmamak, yaşadığımız acıların katlanmasına izin vermemek için devlet otoritesinin yanı sıra en büyük sorumluluk bireylerimize düşmektedir. Herkes tavize, ihmale, boşverciliğe meydan bırakmayacak şekilde kendi tedbirini almak, kendi karantinasını uygulamak zorundadır. Çünkü bu işin asla şakası yoktur. Lakin kaybedecek olduğunuz değer kendiniz veya yakınınızın hayatıdır. Ebetteki bunun değeri de hiçbir şeyle ölçülemeyecektir." denildi.

Zaman tedbir, sabır ve fedakarlık zamanıdır

Ülke genelinde uygulanan kısıtlamaların yansımasının Rize'de de kendini göstermeye başladığı ve vaka sayılarındaki yükselmenin durağan eğilimine girdiği belirtilen açıklamada, "Filyasyon ekiplerimizin tek tek hastalarımızın evine gidip, yaptıkları değerli çalışmalarda net olarak görülmüştür ki; öncesinde kahve, kafeterya, düğün salonu, çay ocağı vb yerlerdeki yüksek bulaşma süreci kısıtlamalarla beraber kendini yakın akraba, eş dost, komşu ziyaretlerine bırakmıştır. Kesinlikle unutulmamalıdır ki hiç bir belirtiniz olmasa dahi bu asla sizin virüsü taşımadığınız ve başkasına da bulaştırmayacağınız anlamına gelmez. Bugüne dek kaybedilen canların, çekilen ızdırapların yarınlarda da devam etmemesi için lütfen fedakarlık yapalım. Unutulmamalıdır ki bir insanımızın hayatı geride kalan tüm insanlarımızın keyfinden daha değerlidir. Zaman tedbir, sabır ve fedakarlık zamanıdır." denildi.