Kimse Rizespor üzerinden fatura kesmeye kalkmasın!

TAKİP ET

Çaykur Rizespor Kulüp Basın Sözcüsü Hasan Yavuz Bakır, futbolda adaletin sağlanması gerektiğini söyleyerek, 'Oyun içinde oyun kurmak isteyenler Rizespor'u kendilerine alet etmesinler" dedi.

Çaykur Rizespor Mehmet Cengiz Tesislerinde düzenlenen basın toplantısında As Başkan Serkan Karavin, Kulüp Basın Sözcüsü Hasan Yavuz Bakır, Sağlık Komitesi üyesi Talha Küçükvar ve Başkan Yardımcısı Sedat Abanoz gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Çaykur Rizespor Kulüp Basın Sözcüsü Hasan Yavuz Bakır futbolda adalet arayışlarının devam ettiğini, Türk fubolunda oynanan oyunların Türk futboluna zarar verdiğini söyleyerek “Süper Lig’de malum son bölüme girildi. 5 hafta kaldı. 5 hafta içerisinde takımların hem kümede kalma hemde şampiyonluk yarışı devam ediyor. Çekişmeli bir lig yaşanıyor. Pandemiyle beraber ülkemizde futbol fakrı bir mecraya girmiş olsa bile zorlu bir şekilde futbol oynamaya çalışıyorlar. 3 yıldır Rizespor yöneticilerindeniz. Bu sürede her zaman futbol kamuoyuna verdiğimiz mesajların başında adalet olmuştur.

Futbolda adaletin olmazsa olmaz olduğunu hiçbir kulüp taraftarının hiçbir koşulda hak etmediği bir pozisyonla elde edileceği bir galibiyeti almasından keyif almayacağını biz savunduk. Bu durum bizim için her zaman birinci öncelik olmaya devam edecek. Bakıyoruz Türkiye’de farklı maçlarda istatistik anlamda çok düşündürücü ve vahim tablolar ortaya çıkıyor.“ diye konuştu.

HAKEM HATALARI DEVAM EDİYOR

Geçen sezon olduğu gibi bu sezon da hakem hatalarına maruz kaldıklarını söyleyen Bakır, "Zaman zaman bu konuyla ilgili taraftarlarımızın tepkisine maruz kalıyoruz. Neden bu konuları gündeme taşımak için çıkıp konuşmuyorsunuz gibi tepkiler görüyoruz. Rizespor kulübünün bir kimliği ve bir sorumluluğu var. Rizespor spora katkı sağlamayı her zaman ilke edinmiş bir kulüptür. Futbolun sahada oynanan bir oyun olduğunu savunduğu için bu konulara fazla girmemeye çalışıyoruz. Ama malum bazı şartlar bizleri bu konuda konuşmaya sevk ediyor.

Birkaç örnek verecek olursak. Cüneyt Çakır Türkiye’nin yetişirmiş olduğu iyi hakemlerden bir tanesi  ama Cüneyt Çakır nedense Rizespor’un iç saha maçlarında Rizespor’un aleyhinde karar vermekten kaçınmıyor. Bizler bunun sebebini bilmiyoruz. Rize’deki herhangi bir taraftara futbol severe gidin sorun, bu hafta maçınıza hangi hakemi atayalım diyin, Cüneyt Çakır’ı atamayın şeklinde bir talebi olacaktır. Cüneyt Çakır ile özellikle Rize’deki maçlarımız da maalesef hep haksızlıktan yana dert yanmış bir durumdayız. Denizli maçında da iki tane penaltımız verilmedi. İki penaltıyı vermedi derken, iki penaltı iddiasını çok net bir şekilde de örnekleyebiliriz. Lig deki diğer karşılaşmalarla da bunu aktarırız.“ dedi.

BİRİLERİ AKIL OYUNLARINDAN VAZ GEÇMİYOR

Türk futbolunun geleceğinin adalet ile sağlanabileceğini ifade eden Bakır “Maçları izlediğimiz zaman sanki birileri akıl oyunlarını oynamaktan vazgeçmiyor. Akıl oyunlarını oynamaya devam ediyor. Bizlerde diyoruz ki Türk futbolunun geleceği adalet ile sağlanabilir. Hiçbir futbol takımı taraftarı hak etmediği bir galibiyeti almaktan asla keyif almaz. Akıl oyunlarınızı tekrar gözden geçirin diyoruz.“ dedi.

OYUN İÇİNDE OYUN KURMAK İSTEYENLER RİZESPOR’U KENDİLERİNE ALET ETMESİNLER

Bakır açıklamanın devamında Rizespor üzerinden oyun kurmak isteyenleri ağır bir dille eleştirirken: “Oyun içinde oyun kurmak isteyenler Rizespor’u kendilerine alet etmesinler. Rizespor kesinlikle onların oyunlarının aleti olamaz. Bu camia bu şehir bu duruma asla izin vermez. Buradan da net bir şekilde çağrıda bulunuyoruz. Diyoruz ki, kimse Rizespor camiasını hedef alıp Rizespor camiası üzerinden fatura kesmeye kalkmasın. Rizespor camiası asla bu oyunlar sineye çekmez. Başka bir amaç uğruna Rizespor’u Rizespor futbol takımını kimse kullanmaya kalkmasın. Bu şehirdeki insanlar futbolu bilen insanlardır. Bizler sahada puan alamazsak da bunun hesabını mutlaka kendi taraftarımıza veririz.“ ifadelerini kullandı.