Kimse başarı merdivenlerini elleri cebinde tırmanmamıştır

TAKİP ET

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize Merkez Hasan Kemal Yardımcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen 'Kariyer Günlerine' katıldı.

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize Merkez Hasan Kemal Yardımcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü tarafından hazırlanan Kariyer buluşma gününe katıldı.

Okulun konferans salonunda gerçekleştirilen konferansta konuşan Belediye Başkanı Rahmi Metin, Lise yıllarında hayat ile çok mücadele ettiklerini söyleyerek, "Korkuyu, nefreti, stratejiyi, kaçmayı, tereddütü, mutluluğu, acıyı bunların hepsini hissettik. Hayatın zorlukları ile başa çıkamayan eğitimde de başarı gösteremez." dedi.

BAŞARILI OLAN İNSANLARIN ORTAK ÖZELLİĞİ SABIRDIR

Spor olmak üzere birçok alanda idareci olarak görev yaptığını anlatan Başkan Metin, "2004-2007 yılları arasında Türkiye'nin en genç İl Genel Meclis Başkanları arasındaydım. Burda da Devletçiliği, devletin içerisinde bulunan idari birimlerin işleyişi hakkında bilgi sahibi olduk. Şimdi de 2019 Mart ayından itibaren Belediye Başkanı olarak karşınızdayım. Başarılı olmuş insanların ortak özelliği nedir diye sorulunca yetenek denmedi ortak özellik sabırdır dendi. Evet başarılı olan insanlarda çalışma ve başarma azmi var, Hedef var. Bu kişiler, Ya gezerek, yada okuyarak bilgi havuzlarını genişletmiş başarılı olan insanlar. Kimse başarı merdivenlerini elleri cebinde tırmanmamıştır. Kendinizi o zor işlerin içerisine bilerek atın çocuklar, pişersiniz! çünkü zaman çok çabuk geçiyor." tavsiyesinde bulundu.

Öğrencilerin sorularını cevaplayarak programını sonlandıran Başkan Metin, daha sonra okul idarecileri ile birlikte okulda yapımı tamamlanan Z kütüphanesi ve okulda yapımı devam eden mesleki Atölyeleri inceledi.