Kendirlispor gol oldu yağdı, Çayelispor yine kayıp

TAKİP ET

Bölgesel Amatör Lig (BAL) ekiplerinden Kendirli Belediyespor, sahasında Sarıkamış ekibini 9-1 gibi farklı bir skorla mağlup ederek ilk galibiyetini elde ederken Çayelispor ise Trabzon deplasmanından 2-0 yenik döndü.

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 3. Grup 5. Hafta karşılaşmalarında Rize temsilcilerinden Kendirli Belediyespor sahasında Kars ekibi Sarıkamış Gençler Birliği Spor ekibini konuk ederken Çayelispor ise Trabzon deplasmanında Tonya Doğanspor ile karşı karşıya geldi.

Kendirli ekibi Derepazarı İlçe Stadında oynadığı maçta rakibine adeta gol yağdırdı. 6’ncı dakikada Eren Ardıç’ın golü ile 1-0 öne geçen Kendirli ekibi, rakibin 9’uncu dakikada Burak Can Akın’ın golü ile beraberliği yakalamasından sonra adeta gol yağmuruna tuttuğu rakibine karşı ilk yarıyı 7-1 önde tamamladı. Bu farkla ikinci yarıda rahat bir maç oynayan Kendirli ekibi 2 gol daha atarak sahadan 9-1 galip ayrıldı.

5 hafta sonra ligdeki ilk galibiyetini elde eden ve puanını 4’e yükselten Kendirli ekibine galibiyeti getiren golleri 6, 16, 39 ve 57’nci dakikalarda Eren Ardıç, 14 ve 33’üncü dakikalarda Halil Rahman Üzümcü, 24’üncü dakikada İbrahim Yılmaz, 26’ncı dakikada Murat Bayar ve 86’ncı dakikada Veysel Gör kaydetti. Kendirli ekibi 4 puana yükselerek averaj farkıyla 11’inci sırada haftayı kapatırken 6 puanda kalan Sarıkamış ekibi ise 9’uncu sırada haftayı tamamladı.

Vakfıkebir İlçe Stadında Tonya Doğanspor ile karşı karşıya gelen Çayelispor ise her iki yarıda kalesinde gördüğü gollerle sahadan 2-0 mağlup ayrıldı. 41’inci dakikada Çayelispor’da Batuhan Alay direk kırmızı kart görerek oyun dışında kalırken takımını da 10 kişi bıraktı. Rakibin 10 kişi kalmasını avantaja çeviren Tonya ekibi 45’inci dakikada Tolga Kara’nın golü ile ilk yarıyı önde tamamlarken, Tolga ikinci yarıda 84’üncü dakikada kaydettiği golle maçın skorunu belirledi.

Çayeli ekibi ligde üçüncü mağlubiyetini alarak 4 puanda kaldı ve yerini averaj farkıyla Kendirli Belediyespor’a bırakarak 12’nci sıraya geriledi. Tonya Doğanspor ise 10 puana yükselerek haftayı 5’inci sırada tamamladı.

Ligde 28 Ekim Pazar günü saat 13.00’de oynanacak olan 6. Hafta karşılaşmalarında  Kendirli Belediyespor, 13 puanlı lider Kelkit Belediye Hürriyetspor deplasmanına konuk olacak. Çayelispor ise sahasında 10 puanlı Arhavispor’u konuk edecek.