Kendirli Beldesi halkı karantina kararına tepkili

TAKİP ET

Kendirli Beldesi halkı 'Karantina varsa sağlık ekipleri nerede' diyerek karantina kararına tepki gösteriyor.

Rize Merkeze bağlı Kendirli Beldesi ve beraberinde Beştepe köyü ve Yeni Selimiye köyü, Derepazarı ilçesine bağlı Esentepe köyü ve Maltepe köyü koronavirüs tedbirleri kapsamında karantina altına alınmıştı.

Geçtiğimiz günlerde beldede hayatını kaybeden Zabit Yılmaz isimli vatandaşın, Covid-19 nedeniyle vefat etmediğini fakat ölümün buna yorulduğunu dile getiren Yavuz Can isimli bir vatandaş “Karantina kararı bizim beldemize neden uygulandı bunu bilmiyoruz. Net bir bilgi verilmiyor bize. Vefat eden Zabit amcamızda ciddi derecede sağlık sorunları vardı bu nedenle hastaneye kaldırıldı. Hatta yine beldemizde iki tane yaşlı amcamız var onlar da şuan hastanede. Ölüm nedeni; ciddi ciğer yetmezliği kronik safhadaydı. Hatta oğlunun elinde ölüm raporu da var, Covid-19 (korona virüs) ile ölümünün alakası olmadığında dair.  Ama ne hikmetse beldemizde karantina uygulanıyor” ifadelerini kullandı.

İnsanların psikolojisini bozdular

İnsanların kendisini arayarak bölgeden çıkıp çıkamadığını sorduğunu fakat kendisinin beldeye elini kolunu sallayarak gidebildiğini ve bir sorun olmadığını dile getiren Can “Beldede ‘Covid-19’un önünü alabilmek için karantinaya alınmıştır’ diye bir haber yapıldı. Bu çok yanlış bir haberdir. Burada madem böyle vakalar var, önünü alabilmek için karantina uygulaması yapıldı diyoruz, neden hiç bir tane sağlıkçı yok burada, sadece jandarma ve gazeteciler dolaşıyor. Bir tane ambulans görmüyoruz. İnsanların psikolojisini bozdular milleti marketlere yığdılar” şeklinde konuştu.

Cenazemizi kendimiz defnettik

Karantinanın duyulmasıyla Kendirli Beldesi’nde insanların daha fazla sokağa çıkmaya başladığını sözlerine ekleyen Can “Türkiye’de kahvehaneler kapatıldığında o gün ilk yasağa bizler uyduk. Sadece bakkallar açıktı beldemizde. Sokaklarda ise sadece 3-5 kişi görürdünüz. Karantinadan sonra ise bütün insanlar ne oluyor diye sokaklara çıktılar. Komşumuzun vefatı sebebiyle bunu Covid-19’a yordular. Biz cenazeyi 15 kişi defnettik. Cenaze namazını biz kıldık. Belediye başkanı Alaettin Serdar da bizim yanımızdaydı. Yani böyle bir virüs olacak belediye başkanı da oraya gelecek. Bu mümkün değil. Defin işlemini köylü yaptı. Herhangi bir yetkili yoktu, Jandarma da yoktu. Madem merhum korona virüsünden öldü neden bizi o cenazenin yanına soktular? Madem korona virüsünden öldü neden cenazesinde önlem almadılar? Hiçbir şekilde bir önlem yoktu. Bizlere birer eldiven verildi cenazeyi tabutla defnettik. Oğlunun elinde Covid-19'dan ölmediğine dair rapor var” şeklinde konuştu.

Karantina kararının alındığı gibi sağlık kontrollerinin de yapılması gerektiğini dile getiren Can “Eğer burada bir karantina uygulaması kararı alınmışsa gelin insanlara bir bakın. Beni karantinaya almışsın, bütün dünyaya yaymışsın. Madem böyle bir karar alındı getirin sağlık ekiplerini baksınlar” ifadelerini kullandı.