Kenan Bıyık altıncı kez Rizeli'nin oylarına talip oldu

TAKİP ET

29 yıllık siyasi kariyerinde üç kez Rize Belediye Başkanlığı görevine talip olan Eğitimci Kenan Bıyık, bu kez üçüncü kez Rize Milletvekilliği için aday adaylığını açıkladı.

Eğitimci Kenan Bıyık, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısıyla bir kez daha Rize Milletvekilliğine bu kez aday adayı olduğunu açıkladı.

Bugüne kadar Rize kamuoyu tarafından sürekli parti değiştirmesiyle eleştiren Kenan Bıyık, 29 yıllık siyasi kariyerinde ilk olarak 1994 yılında Mesut Yılmaz'ın genel başkanı olduğu Anavatan Partisi`nden Rize Belediye Başkanı adayı olmuş, 1997 yılında ise Doğru Yol Partisi`ne geçerek milletvekilliğine aday olmuştu. 2004 yılında Rize Belediye Başkanlığı için AK Parti`ye aday adaylığı başvurusunda bulunan ve adaylığı Halil Bakırcı'ya kaptıran Bıyık, 2009 yılında AK Parti üyeliğini sonlandırmış ve yeniden Anavatan Partisi`ne geçerek Mesut Yılmaz desteğiyle bir kez daha Rize Belediye Başkanı adayı olmuştu. 2015 yılında CHP'ye geçen ve bir kez daha Rize Milletvekilliğine talip olan Bıyık, 37 bin 890 oy alarak az bir farkla seçimi kazanamamıştı.

Üç kez Rize Belediye Başkanlığına talip olan ancak AK Parti'den aday gösterilmediği için iki kez Başkanlık seçimi yarışına giren Bıyık, üçüncü kez Rize Milletvekilliği için yarışacak. Girdiği 4 seçimi de kaybeden Bıyık, aday gösterilmesi halinde altıncı kez Rizelinin oylarına talip olmuş olacak.