Kedi Tuvaleti Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

TAKİP ET

Evleri birlikte paylaştığımız evcil hayvanlarımızdan olan kedileri sahiplenmeden önce, onların yaşama şekilleri ile temel ihtiyaçlarını bilmeli ve ona uygun malzemeler satın almalıyız.

En önemli ihtiyaçlardan olan kedi tuvaleti seçerken,  farklı alternatiflerle karşılaşabiliyor. Açık, kapalı ve otomatik olan tuvaletlerden en fazla tercih edilenlerden birisi uygun fiyatı ile açık, kumun dışarı çıkmasını ve koku önleyici filtresi nedeniyle kapalı modellerdir. Ancak astım hastası olan kediler için en uygunu açık tuvaletlerdir.

Otomatik olan tuvaletler, kendisini temizleme esnasında ses çıkardıkları için kediler ürkebiliyor ve korkan kedi bu tuvaletleri kullanmak yerine evin farklı yerlerinde ihtiyacını gideriyor. Kedilerin tuvalet ihtiyacını gidermesi için seçilen ürünlerin, kedilerin rahat edebileceği büyüklükte olması da bir diğer önemli noktadır. Böylece kediler rahatça kumu eşeleyebilmektedir.

Kedi Tuvaleti Ürünleri Nelerdir?

Kedilerin karakter yapılarına ve sağlık durumlarına göre açık ya da kapalı tuvaletler tercih edilmelidir. Bunun yanında tuvalet için kullanılan farklı ürünlerin de bulundurulması gerekir. Kediler kumları eşeledikleri için patilerine kumlar yapışır. Bu kumların evin içerisine dağılmasını önlemek için tuvalet paspasları alınmalıdır. Kedi tuvaleti temizliği için bir diğer gerekli olan ürün, kedi küreği, diğeri ise koku giderici spreylerdir. Tamamen kedi için zararsız olan sprey ile diğer tüm ürünlere en uygun fiyat avantajıyla sahip olmak istiyorsanız https://www.petsepette.com/kedi-tuvalet-ve-urunleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.