Kartal: 'Yöneticilerin de elini taşın altına koyması gerekir'

TAKİP ET

Çaykur Rizespor'un hazır paranın gelip harcanacağı bir kulüp olmayacağını söyleyen Başkan Hasan Kartal, yöneticilerin de biraz elini taşın altına koymaları gerektiğini söyledi.

Haber: Turgay AYHAN

Sürpriz bir şekilde başkan olduğunu ve Rizespor’a başkan olmanın kendisi için bir gurur ve onur olduğunu söyleyen Başkan Hasan Kartal, “Her ne kadar Rizespor’da sıkıntılar çok olsa da, bu sıkıntıları aşacağıma eminim. En azından hiç durmadan mücadele vereceğim” dedi.

Bugüne kadar futbol şansının hep aleyhlerinde olduğunu söyleyen Başkan Kartal, “İbrahim Hoca ile çalıştığımız dönemde de çok daha iyi sonuçlar alabilirdik ama olmadı. Çok iyi giden maçlarda maalesef iyi sonuçlar lehimize iken puanlar alamadık. Bu biraz şanssızlığımız diye düşünüyorum. Yoksa iyi ve mücadeleci bir takımız. Bana göre şimdiye kadar ezilerek maç kaybetmedik ama sonuçlara baktığımız zaman evet bir sıkıntı var. Dipte olabiliriz ama takımlar arasındaki puanlarla çok büyük bir fark yok. İnşallah çok kısa süre içinde bu stresli yerden kurtulacağımızı düşünüyorum” dedi.

Yöneticilerde elini taşın altına koyacak

Başkan Kartal, 10 Kasım’da yapılacağı açıklanan ama yapılamayan dernek kongresi ile ilgili de açıklama yaparak, bazı yöneticilerin rahatsızlık duyduğu konuları ima etti ve şunları söyledi, “Sayın Hasan Kemal Yardımcı’dan görevi devraldıktan sonraki yönetimle aynen devam etme düşüncesindeydim. Sayın Yardımcı ile beraber yapılan yönetimle bir problemim yoktu. Fakat bu kulüpte yöneticilerin de elini biraz taşın altına koymaları gerekir." dedi.

Çaykur Rizespor'un hazır paranın gelip harcanacağı bir kulüp olmayacağını söyleyen Başkan Kartal, "Oradan, buradan para bulunsun, birileri yönlendirsin, para gelsin ve bu paraları harcayalım. Yok öyle bir şey. O parayı harcarken dikkat edeceğin şekilde harcayacaksın. Onun için sen de biraz katkı sağlayacaksın. Ben ilk toplantıda, yönetim kurulundaki arkadaşların hepsi en azından bir deplasman masrafını üstlenecek dedim. En fazla 50 bin liradır. Bu masrafı üstlenecek arkadaşlarla devam edeceğimi söyledim. Tabii sansasyon buradan çıktı." dedi.

Buraya başarılı olmak için geldim

Sessiz sedasız gelip maçları izleyen ve yine sessiz sedasız giden bir başkan olsaydı, kimsenin sesini çıkartmayacağını söyleyen Kartal şunları söyledi; "Ama ben öyle kulüp başkanlığı yapmak istemiyorum. Ben buraya başarılı olmak için geldim. Benim Rizespor Kulübü başkanı olmaya ihtiyacım yok ama ben kendi memleketime hizmet edebilmek için bu görevi üstlendim. O yüzden yönetim kurulu arkadaşlarım da yeri geldiğinde o bir deplasmanı üstlenecek, 50 bin lirayı verecek. Kulübe sahip çıkacak. Kulübün bir lirasının bile başka bir yere gittiğini gördüğü anda engelleyecek. Ben yapıyorsam beni engelleyecek, yanlış yaptığımı söyleyecek. Birbirimize kenetleneceğimiz, her konuda destek olacağımız bir yönetim istiyorum.”

Her halükarda transfer yapacağız

Ara transfer döneminde mutlaka transfer yapmaları gerektiğini ve bunun kaçarı olmadığını söyleyen Başkan Kartal, “Her halükarda transfer yapacağız. Hocamız söyleyecek, sportif direktörümüz araştıracak. Son noktada yönetim kurulumuz ve ben değerlendirmeleri yapacağız. Önce hocamızın raporunu göreceğiz tabii. Kadromuz çok fazla. Kadromuz içinde hala oynatamadığımız, hatta Rize’de olmayan bile var. Tedavi olmak için gitmiş, ne olduğu belli değil ama kulüp ona ödemesi gereken parayı ödüyor. Bu şekilde yapılan yanlış çok fazla sözleşme var. Ara dönemde göndereceğimiz oyuncular da olacak ve inşallah üstüne para vererek bunları göndermek zorunda kalmayız” şeklinde konuştu.