Kartal: 'Yeniden zor yollara düşmek istemiyoruz'

TAKİP ET

Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Hasan Kartal, ligin ilk yarısındaki birçok maçta öne geçmelerine rağmen skoru koruyamadıklarını, teknik direktör Okan Buruk ve ekibinin bunun sebeplerini araştırıp, devre arasına kadar oyuncu planlaması yaptıklarını belirtti.

Kartal, teknik direktör Okan Buruk'un oyun planına uygun transferleri gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, "Bizim için özellikle ikinci yarının ilk 6 haftasının çok önemli olduğunu biliyorduk. İkinci yarının ilk haftasında yeni transferlerimiz tam olarak takıma katılmamış olsa da aldığımız 1-0'lık galibiyet özgüvenimizi yükseltti. İlk 6 haftada topladığımız 16 puan ile farkı kapatıp, yeniden lig yarışına ortak olduk." diye konuştu.

Üç puanlı sistemde seri galibiyetlerin önemine değinen Kartal, "İlk yarı sonunda herkes bize, 'düşen ilk takım' gözüyle bakıyordu. Bu takıma güvenen bir oyuncu kadromuz, hocamız ve taraftar topluluğumuz vardı. Birlik ve bütünlük içinde ayağa kalktık. Bize 'düştü' gözüyle bakanlar, şimdi 'Avrupa kupalarına katılabilir mi?' değerlendirmesinde bulunuyor. Hayal edilemeyeni başarmak için çalışıyoruz. Doğru işler yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz." şeklinde konuştu.

Kartal, ortada gözle görülen bir başarı bulunduğunu, bunun baş mimarlarının teknik ekip, futbolcular ve en kötü günde bile kendilerine inanan taraftarlar olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: "Şimdi lige verilen 2 haftalık arada yeniden kendimize bir yol haritası çizeceğiz. Şımarmak yok. Kendimizi bilerek, ayağımızı yere sağlam basarak yol almak zorundayız. Aradan sonra Beşiktaş ve Göztepe ile iç sahada karşılaşacağız. Bu iki maç bize yeni yolumuzu gösterecek. Nereden, ne zorluklarla geldiğimizi biliyoruz. Yeniden zor yollara düşmek istemiyoruz. Bunun için taraftarımız çok değerli. Çok kaliteli bir taraftar topluluğuna sahibiz. Ligin son haftasına kadar onların itici gücünü hissetmek istiyoruz."