Kartal: Ligin tamamen bitirilmesi doğru olacaktı

TAKİP ET

Çaykur Rizespor Kulüp Başkanı Hasan Kartal, liglerin 12 Haziranda başlamasından ziyade tamamen bitirilmesinin daha doğru olacağını düşündüğünü söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir'in 12 Haziran'da liglerin başlayacağını duyurmasının ardından değerlendirmelerde bulunan Kartal, "Bu tedirginlikte oynanacak futbolun bir anlamı olmaz. Bu durumda şampiyon olacak takım şansla olur." ifadelerini kullandı.

Çaykur Rizespor Kulubü olarak ligin bir an önce bitirilmesinden yana olduklarını hatırlatan Başkan Kartal, "Ligin tamamen bitirilmesi doğru olacaktı. Ama şuan hazırlıklarımız başladı. Sporcularımızı Rize'de topladık. Sağolsun Ünal hocamız da yoğun bir şekilde çalışmaklarına devam ediyor. Dolayısıyla hiçbir problem yaşayacağımızı düşünmüyorum." dedi.

TFF Başkanı Nihat Özdemir'in açıklamasını sanki taça atılan bir top gibi değerlendiren Başkan Kartal, "Bu açıklamayı sanki taça atılan bir top gibi görüyorum. Çünkü kararı verecek olan fedarasyon 12-13-14 haziran dedi ama asıl kararı bilim kurulu verecek gibi görülüyor. Henüz Bilim kurulunun ne diyeceği belli değil. Bu yüzden bilim kurulunun kararına uymalıyız." şeklinde konuştu.

Kulüpler güçlerini sahaya yansıtacak durumda değil

Federasyonun bu konuda risk almadığını söyleyen Kartal, "Bana göre risk alsaydı 12'sinde ligleri başlatıyoruz derdi, bu işi bitirirdi. Ayrıca bu tedirginliğin içerisinde oynanacak futbolun sonucunun da belirleyici olacağına inanmıyorum. Bunu da açık ve net söylüyorum. Çünkü futbol kulüpleri kendi güçlerini sahaya yansıtacak durumda değiller. Biz bunu yaşadık. Son oynadığımız iki maçta da takımımızın tedirginliği neticesinde puan alacağımız maçlardan malesef puan alamadan geri döndük. Bunu böyle düşünmek lazım" ifadelerini kullandı.