Kartal'dan altyapı futbolcularına maaş ayarı

TAKİP ET

Çaykur Rizespor'un Rizeli Teknik Direktörü İsmail Kartal, asgari ücret maaş alan altyapı futbolcularının maaşlarının arttırılması için düğmeye bastı.

Haber: Turgay AYHAN

Teknik Direktör İsmail Kartal, yaptığı özel açıklamada, Yeşil-Mavili ekibe dışarıdan katılan genç futbolcularla altyapıdan yetişen profesyonel futbolcuların aldığı ücretler arasında çok fark olduğunu ve bu haksızlığın giderilmesi için gerekenin yapılacağını söyledi.

Kartal, bugün bir asgari ücretle tek bir kramponun ancak alınabileceğini ifade ederek, “Bunlar Rize’nin evlatları, biz istiyoruz ki altyapımızdan yetişen gençlerimiz hem kendi ihtiyaçlarını giderebilsinler, hem de ailelerine destek olsunlar. Kendi evlatlarımıza bu değeri göstermeliyiz. Hem bu şekilde profesyonel olmamış diğer altyapı futbolcularımızı da ağabeylerinin bulundukları konuma gelebilmeleri için daha çok çalışmaya teşvik etmiş oluruz” dedi.

A takım ile idmanlara hangi oyuncu çıkarsa maaşları düzelecek

Şuan profesyonel olan ve A takım ile idmanlara çıkan futbolcularla 5 yıllık sözleşme uzatımına gidileceği ve maaşlarının da arttırılacağını ifade eden Kartal, “A takıma çıkan profesyonel futbolcularımız için maaş artışı geçerli olacak. 6 tane oyuncu bizimle idmanlara çıkıyor. Bundan sonra A takımla idmanlara profesyonel olan hangi oyuncu çıkıyorsa, maaşlarında düzeltme yapacağız. Dışarıdan gelen, yetiştirme bedeli olup da profesyonel yapılacak futbolcuları kapsamayacak bu uygulamamız. Bizim altyapımızda yetiştirdiğimiz ve profesyonel yapıp A takıma kimleri çıkartmışsak, onların maaşlarını düzenleyeceğiz” dedi.

Şuan Çaykur Rizespor’da altyapıdan geçtiğimiz senelerde profesyonel sözleşmeye imza atmış ve A takım ile idmanlara çıkan Berkay Sandıkçı, Kazım Kopuz, Boğaçhan Kazmaz, Eren Karadağ, Emirhan Topçu ve Muhammet Çelik yer alıyor.

Kartal, tüm bu futbolcuların sözleşmelerinin uzatılacağını söylerken, gençlerin yeni sözleşmelere imza atmaya başladığı öğrenildi.