Kartal: Bundan sonra bu ligin oynanması mümkün değil

TAKİP ET

Çaykur Rizespor Kulüp Başkanı Hasan Kartal, kişisel düşüncesi olarak bu ligin bittiğini ve devam ettirilmemesi gerektiğini söyledi.

Süper Lig ekibi Çaykur Rizespor'da Kulüp Başkanı Hasan Kartal, TRT Spor'un telefon konuğu oldu.

Programda, Koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen liglerin 17 Nisan'da başlama ihtimalinin olup olmadığının sorulduğu Kartal, "Bana göre bu iş bitmiştir. Bu lig kapanmıştır. Bundan sonra bu liglerin oynanması mümkün değildir. Artık sporcu arkadaşlarımızın ruh yapısı bozulmuştur. Bu bozuk ruh yapısıyla sporcuların futbol oynaması mümkün değildir. Bizim yapacağımız tek şey yabancı sporcuları bir şekilde evlerine gönderip, bu lig ne şekilde tamamlanır, birçok senaryolar üretilebilir ve o senaryolardan birini kabullenip bu işi kapatmaktır. Ülkenin genel durumuna baktığımızda artık bu ligin oynatılmasının mümkün olmadığını açıkça söylüyorum." dedi.

Ligin bu haliyle tescil mi edilip ya da iptal mi edilmesi gerektiği sorusuna Kartal, "Çok senaryo var. Yukarıdaki 4 takım Antalya'da bir otelde kalır ve play-off oynar, aşağıdan çıkacak takımlardan 2 tanesi alınır, play-off oynaması gereken takımlar play-off oynar ve lig 21 takıma çıkartılabilir, seneye de 6 takım düşürülebilir. Önemli olan Federasyon, Fifa, Uefa ve Bakanlık nezdinde bir tanesi kabul edilip bu işin bağlanması lazım. Çünkü gittikçe sıkıntıya giriyoruz. Futbolcular bir yerde bekliyor. Ne zaman antrenmanlara çıkacaklar belli değil. Onlar da bir huzursuzluk, kulüplerde bir huzursuzluk var. Sonra kulüplerin ekonomik yapıları ne olacak. Giden futbolculara paralarının tamamı mı ödenmesi lazım. Bizim artık bu tür ekonomik şeyleri düşünmemiş lazım. Bu yüzden bana göre ligler bitmiştir ve artık ekonomik sorunları düşünüp, bunları çözmemiz lazım" şeklinde konuştu.