Kartal: 'Bizimki penaltı, rakibinki penaltı değil'

TAKİP ET

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İsmail Kartal, iptal edilen penaltı pozisyonlarının kesinlikle penaltı olduğunu ancak rakibe verilen penaltının ise penaltı olmadığını söyledi.

Çaykur Rizespor’un Denizlispor deplasmanından 2-0 mağlup ayrıldığı maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Teknik Direktör İsmail Kartal, her iki takımın da ilk devre oyuna çok dengeli başladığını söyleyerek, “Rakibe neredeyse ilk devre hiç pozisyon vermedik. Bizim birkaç pozisyonumuz oldu. İkindi yarıda ise ortada giden bir maçta bizim özellikle final paslarında ve atak sonlandırmada biraz daha üretken ve dikkatli olup bir gol atabilseydik öne geçebilirdik ve bugün buradan 3 puan alabilirdik. Ama bunu yapamadık. Rakibimiz taraftarının da avantajıyla oyunun son bölümlerinde biraz daha üstümüze geldi. Biz de buna bir hamle yaparak oyuna bir stoper daha aldık. Yan toplarda etkili olmak istedik. Ama son 4 dakika kala duran toptan bir gol yedik. Maçı o noktaya kadar getirip o golü yemememiz gerekirdi. Bugün buradan en az bir puan almayı hedefliyorduk ama bunu başaramadık” dedi.

“Bizim pozisyon penaltı, rakibinki penaltı değil”

Maçta verilen ve iptal edilen penaltı pozisyonları hakkında da konuşan Kartal, “Bizim lehimize verilen penaltı VAR’a gidilip iptal ediliyor. Bizim aleyhimize verilen penaltı verilmediği halde VAR’a gidilip penaltı veriliyor. Yardımcılarımın söylediği bizim pozisyon kesinlikle penaltı ama aleyhimize verilen pozisyon ise penaltı değil. Çünkü yeni kurala göre el yerle bir şekilde. Ama bizim verilmeyen penlatıda kol açık, son anda bir temas var ve bu iptal ediliyor. Tabii bu tür şeyler sadece bu maçta olmadı. Sezon başından bu yana Beşiktaş maçı dahil bir çok maçta goller attık, VAR’a gidilmedi, penaltılarımız vardı iptal edildi ve bu maçta da bunları gördük. Bunlara sığınmayacağız. Bu tür şeylere sığınarak bahaneler üreten biri değilim. Takdiri kamuoyuna bırakıyorum. Sonuçta biz kaybettik. Dört dakika kala duran toptan basit bir gol yememeliydik. Biz buralara bakmalıyız. Rakibimize de başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.