Kartal: 7. olalım bugün istifa ederim

TAKİP ET

Çaykur Rizespor Kulüp Başkanı Hasan Kartal, menajerlere en yüksek ücret ödeyen 7'nci kulüp dahi olmaları halinde istifa edeceğini söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 30 Haziran 2020 tarihinde resmi sitesinden duyurduğu açıklama ile tüm profesyonel liglerde Şubat ayı sonu (Ara transfer dönemi bitimi) itibarıyla 2019-2020 Futbol Sezonu boyunca menajerlere yapılan ödemeleri açıklamıştı.

TFF talimatlarının 12/2 hükmü doğrultusunda ilan edilen ve futbol menajerlerinin dahil oldukları işlemler ve futbol menajerlerine toplam yapılmış olan ödemeleri kapsayan açıklamanın, futbolcular ile menajerler tarafından sunulan belgeler dahilinde FIFA'daki kayıtlara dayanılarak açıklandığı ifade edilmişti.

“2019-2020 Futbol Menajerleri Ödeme Raporu” başlığında tablo halinde gerçekleştirilen açıklamada Süper Lig’de mücadele eden Çaykur Rizespor’un menajerlere bu sezon 1 Milyon 147 Bin 543 TL, 45 Bin Euro ve 48 Bin Dolar ödeme yapıldığı ifade edilirken, aynı tabloda hem TL hem de döviz ödemeleri hesaplandığında en çok ücret ödeyen kulüpler sıralaması, Galatasaray, Fenerbahçe, Gaziantep Futbol Kulübü, Trabzonspor, Antalyaspor, Çaykur Rizespor, Denizlispor, Konyaspor ve Yeni Malatyaspor olarak sıralandı. Tabloya göre Yeşil-Mavili ekip, en yüksek menajerlik ücreti ödeyen 6’ncı kulüp olarak yer aldı.

"Mikser olmayacaksınız!"

Çaykur Rizespor’un yeni sezon için Çaykur Didi Stadında Yeni Teknik Direktörü Stjepan Thomas ile gerçekleştirdiği imza töreninde yer alan Kulüp Başkanı Hasan Kartal’a, bir gazetecinin menajerlere en çok ücret ödeyen kulüpler arasında olduğumuzun hatırlatılması üzerine Başkan Kartal, “Yılmaz’ın döneminde menajerlere kaç para ödemişiz? Eğer hatırlamıyorsan mikser olmanın bir anlamı yok. Eğer benim dönemimde menajerlere en yüksek parayı veren eğer Rizespor ise bugün istifa edeceğim. 6’ncı olsun, 7’nci olsun ona da razıyım. Bir kere bizim sözleşmelerimizde menajer sözleşmesi yok. Mikser olmayacaksınız arkadaşlar.” dedi.



TFF’nin resmi duyurusundan yola çıkılarak ulusal haber sitelerinde de yer bulan rakamlar ile Başkan Kartal’ın iddialı çıkışı kafaları karıştırmış oldu.
TFF'nin resmi açıklaması: https://www.tff.org/default.aspx?pageID=249&ftxtID=33398