Karamehmetoğlu: Üretici çay bahçesinin başında olmalı

TAKİP ET

Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Rize dışında yaşayan yaş çay üreticilerinin Rize'ye gelemeyecek olmasının doğru olmadığı belirtti.

Rize'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'de önümüzdeki günlerde başlayacak olan çay hasadı için değerlendirme toplantısı yapıldı.

Rize Valisi Kemal Çeber başkanlığında düzenlenen toplantıda konuşan RTSO Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, alınan kararın eksikleri olduğuna vurgu yaparak, "Yaş çay üreticileri kendi çay bahçelerine gelememiştir. Hiç kimse bir başkasının bahçesini toplamayacaktır. Bunun doğru olmadığını düşünüyorum. Çay cüzdanı olan en az bir kişi çay bahçesinin başında olmalıdır. Üretici arazisini ve ürününü takip etmelidir." ifadelerini kullandı.

İlk sürgünde çok büyük sorunlar yaşanır

Çay Üreticileri Dayanışma Derneği (ÇAYÜDAD) Başkanı Mustafa Mavi de toplantıda yaptığı konuşmada, il dışından gelmek isteyen çay üreticilerine seyahat yasağı getirilmesinin yanlış olduğunu söyleyerek, "İl dışından gelen çay üreticileri koronavirüs testinden geçirilip bahçelerinin başına getirilmelidir. Yurt dışından 100 binlerce vatandaşını Türkiye'ye getiren devletimizin bu güce sahip olduğunu biliyoruz. Aksi taktirde ilk sürgünde yaş çay hasadında çok büyük sorunlar yaşanacaktır." şeklinde konuştu.