Karaman: "Kimse kendini dev aynasında görmesin"

TAKİP ET

TFF 1. Lig ekibi Çaykur Rizespor'da Teknik Direktör Hikmet Karaman, Mehmet Cengiz Tesislerinde düzenlediği basın toplantısında oynanan Balıkesirspor maçını değerlendirdi ve oynanacak olan Elazığspor maçı ile ilgili düşüncelerini aktardı.

Haber: Turgay AYHAN

Karaman, maç değerlendirmesiyle ilgili olarak, “Özellikle iç saha kaybından sonra çıktığımız ilk deplasman maçında 3 puanı hedefledik. 1 puan alıp geri döndük. 90 dakika genelinde net gol şanlarımız var. Hakem arkadaşımızın penaltı pozisyonunda yanlış değerlendirmesi bizi geriye düşürdü. Kalan sürede takımımız iyi reaksiyon gösterdi.  1-1’den sonra girdiğimiz net bir pozisyonumuz var ama değerlendiremedik. Bugüne kadar oynadığımız maçlar içerisinde en net gol pozisyonlarına girdiğimiz bir maç oldu. Takımımızda bulunan kaliteli ayakların bunları gole çevirmesi gerekirdi. Miloseviç ve Saadane’nin defansta birlikte oynaması bizim açımızdan olumlu oldu.

Özellikle maçın ilk 25 dakikasında 2-0 önde olmamız gerekirdi. 25 ila 35 arasında rakibimize orta sahada üstünlük verdik ama ikinci yarıda tamamen oyuna hakim olduğumuz bir maç oldu. 8’inci dakikada kaçırdığımız net bir pozisyonumuz var. 9’uncu dakikada Oğulcan’ın direkten dönen topu da mesela bizim açımızdan bir şanssızlık. Bunlar organize olduğumuz net pozisyonlardı. 21’inci dakikada maç 3-0 olabilirdi. Bu dakikaya kadar oyuncularımız hücumsal anlamda o şansları yakaladılar ama değerlendiremedik. Yani 0-0’lık skordayken 4 tane net pozisyonumuz var. Bunlar 1-1’lik skoru müdafa etmek için söylediğim şeyler değil tabii. Takımımız bunun üzerine koyarak devam edecektir.” dedi.

Orkestra bozulmaz

Oyuncu değişikliklerinin zamanlamasıyla ilgili eleştirilere cevap veren Karaman, “Futbolda herkesin bir görüşü vardır. TRT’de Tudor’un maça 2 sol bek oyuncu sokmasıyla ilgili sorulan soruya Mustafa Denizli çok güzel bir cevap verdi. Antrenörün maç içinde bir düşüncesi vardır. O düşünce bazen onu felakete götürür, bazen kahraman yapar. Penaltı pozisyonuna kadar takımın net pozisyonları var. Takım iyi oynuyor. Kötü mü oynuyordu. O yüzden o esnaya kadar takımın ritmi, orkestrası bozulmaz. Rakip sana baskı kursa, üstünlük sağlayıp gol pozisyonlarına girse ve sen pozisyon üretemesen değişiklik yapılabilirdi tabii ama penaltıya kadar iyi oynayan bir takım var. Penaltı gelmeseydi maç farklı bir yere gidebilirdi. Ama penaltı oldu sonrasında oyuna giren iki oyucuyla da yine pozisyonlara girdik, gol bulduk. Ankaragücü maçıyla ilgili her türlü eleştiri doğrudur ama bu maça baktığımızda mücadele var, net pozisyonlar var ama maç 1-1 bitmiş. O yüzden fazla bir şey söylememek lazım. Söylenebilecek tek şey var o da, en azından pozisyonların birini gole çevireceksin.” dedi.

Bu ligde golü yemeyeceksin

Son 2 maçta kaybedilen puanlarla ilgili olarak Karaman, “Kimse kendini dev aynasında görmesin. Evet iddialıyız ve bu takım bu işi göğüsleyecek. Ligde şu an üstteki 2 takımla birlikte bizim puan ortalamamız 2 üzeridir. Ayrıca diğer takımlarla kıyaslama yaptığımızda hem futbolcu, hem teknik kadro hem de yönetimsel olarak bu takım maratonu üstün bir şekilde bitirebilecek kapasiteye sahiptir. Ama her maçı kazanıp 34’te 34 yapacağız demek olmaz. Böyle bir hedef konulabilir. İki maçta bir puan almamız, asla ve asla bir kara tablonun misali olamaz. Bu ligde iç saha da dahil, gol yemeden maçı sürdürmemiz lazım. Çünkü gol yedikten sonra futbolcuların yerlerde yatması, topun oyuna geç girmesi, futbolcuların hakemle didişmesi gibi problemleri yaşıyoruz. Dolayısıyla bu ligde golü yemeyeceksin. Altınordu ve Ankaragücü maçlarında 7 gol yedik. Sorumlusu benim. Takım defansında sorunlarımız oldu ve bunları da çözeceğiz. Son maçta defansta Saadane ve Miloseviç ikilisi, önde Robin kombinasyonunu çok beğendim. Bunun üzerinde çalışarak devam edip gol yemeden maçı götürmek istiyoruz. Ama hakemin zaman zaman yapacağı hatalarda, oyuncuların bireysel hatalarında da yapacak bir şeyimiz yok.” dedi.

Kesinlikle kaybetmememiz gereken bir maç

Karaman, “Son iki maçımızda 6 puan alsaydık rakiplerimizle aramızda puan farkı koyarak yolumuza devam edecektik. 4’te 4 yaptığımız zaman da virajlardan bahsetmiştim. Şimdi önümüzde Elazığspor maçı ile dönmemiz gereken bir viraj daha var ve ondan sonra belli bir süre düz yolda devam edeceğiz. Elazığspor maçından alacağımız 3 puan bizi çok rahatlatır. O yüzden kesinlikle mağlup olmamamız gereken bir maç. Sonra yine virajlar başlayacak. Daha rakiplerimiz o virajlara yeni yeni girmeye başlayacak ve orada rakiplerimiz birbirleriyle oynayacağı için aldıkları her sonuç bize yarayacak. O yüzden öncelikle biz de kendi virajlarımızda sonucu almamız gerekiyor. Ama maalesef bazen hakemlerimizin yanlış kararları oluyor. Bu maçta da verilen penaltı ile bunu gördük. Bu sezon Rizespor’a 2 penaltı çalındı ikisi de haksız penaltı. Hedefimizin ne olduğunu biliyoruz ve bize inananları yanıltmayacağımızı sezon sonu herkes görecek” dedi.