Karaman: Biran önce öğrencilerimize kavuşmayı arzu ediyoruz

TAKİP ET

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman pandemi döneminde uzaktan eğitime mecbur kaldıklarını belirtti.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Tv53 Facebook sayfasında Turgay Ayhan ile "Bir Başka Konu" programına konuk oldu. Karaman Koronavirüs Pandemisi nedeniyle Üniversite tarafından yürütülen uzaktan eğitim ile ilgili bilgiler aktardı.

Öğrencilerin, üniversitelerin can suyu olduğunu belirten Rektör Karaman, "Biz de öğrencilerimizin üniversitemiz sıralarına, amfilerine, kütüphanelerine, laboratuvarlarına kavuşma arzusunda olduğu gibi bütün hocalarımızla öğrencilerimize biran önce kavuşmayı arzu ediyoruz. Bir salgın süreci yaşanıyor. Sağlık her şeyin başında geliyor. Önceliği sağlığa vererek bütün düzenlemelerimizi ona göre yapıyoruz. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu var. Bu kurulun görüşleri ve YÖK’ün görüşleri burada önemli. Onların görüşleri çerçevesinde Üniversite olarak bu süreçte adımlarımızı atıyoruz. Gönül ister ki biz de biran önce öğrencilerle buluşalım. Bu süreci belirleyecek olan Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu ve YÖK’tür. Salgının gidişatına göre onlar karar verecek. Umarım salgın geriye doğru gider. Ülkemizde aşı çalışmaları da iyi gidiyor. İnşallah biz de öğrencilerimize biran önce kavuşuruz” dedi.

Rektör Karaman, uzaktan eğitim sürecine canlı dersleri de aldıklarını belirterek, "Tüm hocalarımız eş zamanlı olarak derslerini yapıyorlar. Biz ders programlarını ilan ettik. Her dersin hangi gün hangi saatte olacağını açıkladık. Öğrencilerle hoca aynı anda sanal ortamda derse başlıyorlar. Hoca ile öğrenci karşılıklı olarak bu dersi işliyorlar. Ben de haftada 2-3 saat derslere giriyorum. Canlı bir şekilde öğrenci soru sorabiliyor. Hoca öğrenciye soru sorabiliyor. Dolayısıyla sınıf ortamı oluşturmaya çalışıyoruz. Ancak elbette uzaktan eğitim bir açıdan dezavantajdır. Amacımız bu dezavantajlı durumu ne kadar azaltırız, ne kadar eğitim öğretimi kaliteli noktaya getiririz diye çabalıyoruz. Ne kadar iyi yaparsak yapalım canlı uzaktan eğitim sınıf ortamındaki eğitim gibi olmuyor. Bu durum sadece Türkiye’de böyle değil, Dünyadaki diğer üniversitelerde de durum böyledir.” dedi.

Uzaktan eğitimin yüz yüze eğitim ile aynı kalitede olmayacağını ifade eden Rektör Karaman, “Hangi araçları kullanırsanız kullanın, ne kadar gayret sarf ederseniz edin bu durum değişmez. Sınıf ortamında sadece hoca öğrenci ilişkisi yok, değişik sosyalleşmeler yaşanır. Bu nedenle uzaktan eğitim dezavantajlıdır. Bizim istediğimiz bu sürecin uzun olmamasıdır. Bu durum kısa olursa tölere edilebilir bir durumdur. Bütün vatandaşlarımız kurallara uyarsa bu süreç o kadar kısa sürer” dedi.