Karali Çay'dan taklit açıklaması

TAKİP ET

Karali Çay firması, CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu'nun, Karali Çay'ın Çaykur'a ait Tiryaki Çay markasını taklit ettiği iddialarına yanıt verdi.

CHP İstanbul Milletvekili Prof.Dr. Mehmet Bekaroğlu, twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Karali Çay firmasının Çaykur’un Tiryaki marka çayını kopyaladığını ve haksız kazanç elde ettiğini iddia etmişti.

Bu iddialar üzerine Karali Çay firması bir açıklama yaparak, bünyelerinde yer alan Tiryaki Çay ambalajının Çaykur'a ait Tiryaki marka çay markasıyla benzerlik taşımadığını belirterek, “Mehmet Bekaroğlu’nun müvekkil Karali Çay A.Ş.’nin TPE tescilli markalı Karali Tiryaki Çay ambalajı Çaykur ambalajlarının yan yana gösterilerek Karali Çay’ın tescilli olmadığı anlamını getiren gerçek dışı iddialar yer almıştır. Söz konusu sosyal medya paylaşımı bölgemiz gazetesi ve internet sitesinde de atıflı haber olmuştur. Gösterilen ambalajlar birbirine hiçbir şekilde benzemeyip müvekkil şirket gerek kurumsal yapısı ve gerekse ticari itibarı gereği böyle bir yönelime ihtiyacı bulunmamaktadır” denildi.

Yapılan açıklamada, "Haksız paylaşımı twitter’da yapanlar hakkında yasal girişimler başlatılacaktır” denildi.

İlgili haber

Özel sektör, Çaykur'u taklit ederek haksız kazanç elde ediyor!