Karagöz: Müthiş bir coğrafyanın üzerinde oturuyoruz

TAKİP ET

İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz, seçimlerde belediyeyi fazla bir borçla devir almadıklarını ancak gelen paranın bazen belediye personeline dahi yetmediğini söyledi.

İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz, TV53'te Turgay Ayhan ile "Bir Başka Konu" programına konuk oldu.

Başkan olduktan sonra belediyede karşılaştığı tablo ile ilgili bilgiler veren Başkan Karagöz, "Biz geldiğimizde belediyenin fazla borcu yoktu. Devlete 3.5 milyon civarında borcu vardı. Bu borç gelirlerimizden kesiliyor. İyi durumda belediyeyi aldık diyebiliriz. Gelir anlamında belli köylerden su parası alamıyoruz. Çevre temizlik parası çok yoğun değil. Bir evden 3 lira, 3.5 lira çöp vergisi alıyorum. Ayda 35 bin lira çöpe para harcıyoruz. Merkezi hükümetten ek gelir anlamında sıkıntı yaşasak da bazen bu sıkıntıları aşıyoruz. Ağlama makamı değiliz. Biz çözüm üretme makamıyız. Cumhur ortağımız ile ilişkilerimize çok dikkat ediyoruz. Genel başkanımızla, Sayın Cumhurbaşkanı ülkenin bekası konusunda heranlamda işbirliği içindeler. O sinerji aşağı kadar yansımıyor ama şikayet etme hakkımız yok. Eksikler var mı, var ama biz bu noktada şartları zorluyoruz” dedi.

Projelerimizi geçirmek için zorlamaya devam edeceğiz

İkizdere için bir hayali olduğunu belirten Başkan Karagöz, "Müthiş bir coğrafyanın üzerinde oturuyoruz. İlçemizin potansiyelini de biliyoruz. Elimizdeki cevheri iyi işleyebilirsek insanımıza coğrafyamızın katkı sağlayacağını düşünüyorum. Ben inatla yapacağım projelerin üzerine gidiyorum, çünkü yapılması gereken işler. İkizdere malme Şeraat projemiz var. Şu anda tescil aşamasındadır. Kısmet olursa yılsonunda kadar tescil olmasını bekliyoruz. Ondan sonra da yürüyüş yolları, oturma alanları, kısaca ilçemize 24 saat nefes verecek bir projedir. Şimdi ilçemizde sosyal alanlar yok. Devletin durumu belli. 12 cephede mücadele ediliyor. Hakkımız olandan fazlasını da bazen alıyoruz. Son yaşadığımız afetten biraz yardım aldık. Biz projelerimizi geçirmek için yine zorlamaya devam edeceğiz. Devletin ekonomik durumuyla daha da iyi olacak. Ak Partili belediyeler kadar verilmese de bize de yârdim veriliyor” dedi.