Kanser, uzun süreli mücadele gerektiren bir hastalıktır

TAKİP ET

Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, 'Dünya Kanser Günü' nedeniyle yaptığı açıklamada, 'Kanser beraberinde getirdiği sağlık sorunlarının yanı sıra, maddi ve manevi yönden uzun süreli mücadele gerektiren bir hastalıktır.' dedi.

Her yıl 04 Şubat tarihinde düzenlenen “Dünya Kanser Günü” etkinlikleri kapsamında Rize İl Sağlık Müdürlüğü tarafından merkeze bağlı Tuzcuoğlu Memişağa Parkında, Kanser hastalığına karşı farkındalık oluşturmak amacıyla stant kuruldu.

Kurulan stantta sağlık görevlileri tarafından vatandaşlara tanıtıcı bröşürler dağıtılırken, vatandaşların kanser hastalığına karşı bilinçli olmaları, doğru bilinen yanlış uygulamalardan kaçınmaları ve doğru bilginin herkese ulaştırılması hedeflendi.

"Dünya Kanser Günün"nün her yıl 04 Şubat tarihinde dünya genelinde kutlandığını hatırlatan Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, “Ülkemizde son kanser verilerine göre erkeklerde en sık görülen kanser türü, akciğer ve prostat kanseri ile birlikte önemini koruyan tütüne bağlı kanser türleridir. Kadınlarda en sık görülen meme kanseri, her 4 kadın kanserinden birisi olmaya devam etmektedir. Hem erkeklerde hem de kadınlarda bağırsak (kolorektal) kanseri, üçüncü en sık görülen kanser türüdür.” dedi.

Kanser hastalığının, beraberinde getirdiği sağlık sorunlarının yanı sıra, maddi ve manevi yönden uzun süreli mücadele gerektiren bir hastalık olduğuna dikkat çeken Dr. Tepe, çocukluk çağı kanserlerinde lösemi'nin en sık görülen kanser türü olduğunu da sözlerine ekledi.