Kalecilik yaptığı eski takımında antrenör oldu

TAKİP ET

Rize'nin 25 yaşındaki genç antrenörlerinden Okan Bakırcı, geçmişte 2 sezon kalesini koruduğu Amatör Futbol takımlarından Filizçayspor'da antrenörlüğe başladı.

Rize Amatör Futbol takımlarından Filizçayspor, 1. Amatör Küme Liginde mücadele ettiği 5 yıl önce iki sezon boyunca kalesini koruyan 25 yaşındaki eski futbolcusu Okan Bakırcı ile anlaştı.

Bakırcı, Filizçayspor’un U19 ve 1. Amatör futbol takımlarında antrenör olarak göreve başlarken, yeni takımıyla şimdiye kadar U19 ekibiyle 3 maç ve 1. Amatör ekibiyle bir maç olmak üzere 4 maça çıktı. Genç antrenörü yönetimindeki Filizçayspor, bu 4 maçtan iki galibiyet elde etti.

Futbola 10 yaşında forvet olarak başlayan ve daha sonra ilk lisansının çıkartıldığı Telekomspor’da kaleci olarak görev almaya başlayan Okan Bakırcı, 4 sezon Telekomspor’da oynadıktan sonra bir sezon Çaykur Rizespor altyapısında ardından da Filizçayspor ve Hamzabeyspor’da kaleci olarak görev aldı.

Üniversite eğitimi için gittiği İstanbul’da Sütlücespor ve Kavacıkspor’da da kalecilik yaparak futboldan kopmayan Bakırcı, Marmara Üniversitesi Spor Yöneticiliği ve Beden Eğitimi Öğretmenliği’nden mezun olduktan sonra döndüğü memleketi Rize’de geçtiğimiz sezon yarımşar devre Çaykurspor ve Salarhaspor’da görev alarak kalecilik kariyerini sonlandırdı.

Üniversite eğitimi sırasında Ümraniyespor’da stajını tamamlayarak TFF C Antrenörlük belgesi sahibi olan Bakırcı, Çaykur Rizespor’un eski Teknik Direktörü Hikmet Karaman’ın görevinden ayrılmadan önceki 2 ay boyunca Analiz Antrenör Yardımcısı olarak görev yaptı. Rize Kartal Yuvası Spor Okulu ve Kaleci Akademisi’nde de görev yaptıktan sonra şu an Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Rize Şube Başkanlığında görev yapan Bakırcı, aynı zamanda Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü’nde Yüksek Lisans yaparak eğitimini sürdürüyor.