Kahraman: Mecliste Rizeliyle alay ettiler

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkan Yardımcısı Kemal Özgür Kahraman, AK Parti Rize Milletvekilleri Hayati Yazıcı ile Osman Aşkın Bak için "Ankara Sosyetesi" ifadelerini kullandı.

Flash53 sitesinin canlı yayınlarında Mehmet Can Peçe'nin sunduğu "Can'lı Gündem" programına konuk olan CHP Rize İl Başkan Yardımcısı ve 27. Dönem Milletvekili Adayı Kemal Özgür Kahraman, AK Parti'nin Rize milletvekillerini eleştirerek, geçtiğimiz günlerde Osman Aşkın Bak'ın TBMM'de yaptığı konuşmanın Rizelilerle alay geçmek olduğunu belirtti.

Meclisin ilk defa Rize miiletvekilleriyle tanıştığını ve bu durumdan memnuniyet duyduğunu belirten Kahraman, üç Rize milletvekilinin 20 aylık karnesinde sıfır çektiğini söyledi.

Rize milletvekillerinin 20 aylık süreçte bir tane soru önergesi vermediklerini ve Rize için verilmiş bir teklife yorumda bulunmadıklarını hatırlatan Kahraman, "Rize'yi geçtim, meclis kürsüsünü yeminden başka bir kez kullanmadılar." ifadelerini kullandı.

"Bunlar Ankara Sosyetesi"

CHP'nin Rizeli İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu'nun çay üreticisinin sorunlarının araştırılmasına yönelik TBMM'ye sunduğu ve AK Parti ile MHP'nin oylarıyla reddedilen araştırma önergesini hatırlatan Kahraman şöyle konuştu: "Biz şöyle beklerdik. Rize'nin seçilmiş milletvekilleri çıksın, Mehmet Bekaroğlu'nun teklifinin üzerine teklif koysun. Veyahut teklifini eleştirsin. Veyahut teklifin altını dolsursun. Ancak Osman Aşkın Bak Beyefendi ilk defa mecliste Rize için kürsüye çıkıyor. Onda da 'Rizeli 2002'den beri bize milletvekilliği veriyor. Sadece bir dönemde bir tane bağımsız milletvekili çıktı. Onun dışında 3-0, 3-0, 3-0 veriyor. Bu da demek oluyor ki, Rize'nin çay sorunu yoktur.' diyor. AKP sıralarından da gülerek alkış sesleri geliyor. Bu aracınız bozulduğu zaman sanayiiye değil de kasaba gitmeye benziyor. Bu Ankara sosyetleri varya bunlar çay sorununu değil çayın nasıl toplandığını bile bilmiyorlar. Onun için meclise çıkıp bunları diyebilecek kadar Rize'nin sorunlarından uzaklar. Bu Ankara sosyeteleri çay tarlasına sadece poz vermek için girerler. 

"Rizelilerden özür dilemeleri gerekir"

Bir de Osman Aşkın Bak'ın bir üst modeli var; Hayati Yazıcı. O da Ankara sosyetesidir. Rize'de bir şehir hastanesi kurulacak. Araştırma Hastanesi için 'Çarpık, çırpık, polikliniklere girilmiyor. O yüzden şehir hastanesine ihtiyaç var.' dedi. Bu hastaneyi siz yaptınız. Demek ki Rize'de bir hastane sorunu var. 3-0, 3-0, 3-0 veriyor size bu millet. Hani Rize'nin sorunu yoktu. Sadece AK Parti'ye oy veren vatandaşlara değil, 340 bin Rizeliyle alay ettiler mecliste. Rizelilerden özür dilemeleri gerekir. Osman Aşkın Bak bir hafta gelsin Rize'ye. Çay toplasın. Çayını 15 kilo kontenjanla beraber Çaykur'un alımyerinde satsın. Geri kalanını da gitsin özel sektöre satsın. Yaşadığı muameleyi görsün. Ondan sonra da gitsin meclise desin ki 'Çay sorunu yoktur.' O yüzden ben bu beyefendilere Ankara sosyetesi diyorum. Çünkü Rize'den uzaklar."

"İktidar Fındıklı'dan korkuyor"

Fındıklı'da yaşanan olaylar hakkında da yorum yapan Kahraman, iktidarın Fındıklı'da var olan CHP belediyeciliğinin başka ilçelere sıçramasından korktuğunu ifade ederek, "Fındıklı'da iktidar bir şeylerden korkuyor. Aslında sayın belediye başkanımızdan korkmuyor, Cumhuriyet Halk Partisi'nden de korkmuyor, Fındıklı halkından da korkmuyor. Korktuğu şey şu; Fındıklı'da çok iyi şeyler oluyor. Fındıklı Belediyesi, Fındıklı halkıyla beraber Türkiye'de emsali olmayan işler yapıyor. Yollar, plajlar Fındıklı halkıyla beraber yapılıyor. Fındıklı Belediye Başkanının kazma kürek sallamaktan elleri su topluyor. İktidar, Fındıklı'da oluşan bu havanın Ardeşen'e, Pazar'a, Rize'ye sıçramasından korkuyor. Fındıklı'da CHP'nin sosyal demokrat belediyeciliğinin büyümesinden korkuyor. Ve buraya saldırıyor. Burada bir operasyon çekiliyor." şeklinde konuştu.