Kadın Girişimciler Rize'de toplanıyor

TAKİP ET

Karadeniz Bölgesi Kadın Girişimciler Kurulu, İstişare Toplantısını Rize Ticaret Borsası ev sahipliğinde Rize'de gerçekleştirecek.

Karadeniz bölgesinde bulunan 16 ilin kadın girişimciler kurulu başkanları ve kurul üyeleri, kendi illerindeki kadın girişimcilik adına yapılan çalışmaları bu istişare toplantısında masaya yatıracaklar.

Zonguldak, Bartın, Amasya, Tokat, Çorum, Kastamonu, Bayburt, Sinop, Samsun, Gümüşhane, Karabük, Giresun, Ordu, Trabzon, Rize ve Artvinli Kadın Girişimcilerin ortak amaçları bölgedeki kadın girişimciliği artırmak ve kadınların da iş gücüne katılım oranını artırarak ülke ekonomisine katkıda bulunmaktır. Kadın girişimciler bu amaçlarına ulaşmak için çeşitli eğitimler, paneller, toplantılar düzenliyor. Kurdukları iletişim ağı ile sürekli kadın girişimciliği ve kadın istihdamını artırıyorlar.

TOBB Rize Kadın Girişimciler Kurulu Geçen yıl 1. Girişimcilik buluşmaları kapsamında “Çağımızın Yükselen değeri Girişimcilik Kültürünün Gençlere Kazandırılması” konusunda bir panel düzenlemişti. Gençlerle girişimciliğin sırlarını paylaşan kurul, bu yıl ise 2. Girişimcilik buluşmaları kapsamında ise “Sosyo-ekonomik gelişmede Kadın Girişimciliğin Önemi” adlı bir panel ile kadın girişimciliğini konuşacak.

Panelde Açılış konuşmalarını

Mürşide OKUMUŞ (Rize Kadın Grş Kurulu Başkanı)

Şaban Aziz KARAMEHMETOĞLU (Rize Tic ve San Oda Bşk)

Mehmet ERDOĞAN (Rize Ticaret Odası Başkanı)

Handan KÖSE (TOBB Girişimcilik Uzmanı) yapacak.

Panelistler ise;

Hasan KİRAZ: Rize Çalışma İş Kurumu Müdürü

DR.Ayten ÇÖL: KGK Karadeniz Bölge Başkanı

Selda ALBAYRAK: Girişimci

Ekin KOÇ: Dünya Gazetesi (Gazeteci-Yazar

Panelistler, ülkemizdeki kadın girişimciliğin önündeki engeller nelerdir ve çözüm önerileri nedir gibi soruların cevaplarına, interaktif bir şekil de katılımcılar ile birlikte yanıt arayacaklar.

14 Haziran 2014 tarihinde Saat 14,45 te Rize Ticaret Borsası toplantı salonunda gerçekleşecek panele tüm halkımız ve basın mensupları davetlidir.