İyidereli gençler kapanan okullarının bahçesini temizlediler

TAKİP ET

Öğrenci yetersizliğinden dolayı 2 yıl önce kapanan okulun bahçesini, mahalle gençleri temizleyerek yeniden kullanılabilir hale getirdiler.

Rize’nin İyidere İlçesine bağlı Yapraklar Mahallesinde bulunan Yapraklar İlköğretim Okulu, öğrenci yetersizliği nedeniyle 2 yıl önce kapatılmıştı.

Okul binası kullanılmazken okulun bahçesi ise futbol, basketbol ve voleybol gibi sporları oynamak isteyen mahalle gençlerine kaldı. Çevre temizliği düzenli olarak yapılmayan okulun bahçesinde yabancı otlar ve ağaçlar büyüyünce, temizlemesi ise aynı zamanda okulun eski öğrencileri olan mahalle gençlerine kaldı.

Ellerine kazma ve kürekleri alıp okul bahçesindeki yabancı otları temizleyerek ağaçları budayan gençlere İyidere Belediyesi de destek vererek bahçeyi belediyeye ait temizlik aracıyla yıkadı. Okulun bahçesini yeniden spor yapabilecekleri hale dönüştüren gençler İyidere Belediyesi’ne teşekkür ederken yetkililerden bazı arzularının da yerine getirilmesini diliyorlar.

Bahçenin bir nevi kendileri için spor merkezi olduğunu ifade eden Gazi Sokak Gençleri, bahçenin yetersiz olan ışıklandırmasının yapılarak akşamları da kullanabilecekleri bir alan olmasını istiyorlar. Aynı zamanda Yeşil-Mavili renklerde 2 tane de futbol kalesi isteyen gençler, taleplerinin karşılık bulmasını bekliyorlar.