İyidere ve İkizdere, Sağlıklı Yaşam için yürüdü

TAKİP ET

Rize'nin İyidere ve İkizdere ilçelerinde Obezite ile mücadele çalışmaları kapsamında 'Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü" düzenlendi.

Rize İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı İyidere Mukaddes Kalkavan İlçe Devlet Hastanesi ve İkizdere Hakkı Emine Ekşi İlçe Devlet Hastanesi personelleri tarafından düzenli fiziksel aktivitenin önemine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla “Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü” düzenlendi.

Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, etkinliklerle ilgili düzenlediği açıklamada hareketsiz yaşamın sadece ülkemizi değil bütün insanlığı tehdit eden önemli bir sağlık problemi olduğunu söyleyerek, "Hareketsiz yaşam; kalp-damar hastalıkları, diyabet, bazı kanser türleri, hipertansiyon ve kas-iskelet sistemi hastalıklarının temel nedenleri arasındadır. Bu hastalıklardan korunmanın en önemli yolu fiziksel aktiviteyi yaşamımızın bir parçası haline getirmektir." dedi.

Obezite ile mücadele çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler; İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı başta olmak üzere kamu kurum kuruluş personelleri, sağlık personelleri, öğrenciler ve halkın katılımıyla gerçekleşti.