İyidere'nin yeni başkanı Saffet Mete görevi devraldı

TAKİP ET

Rize'nin İyidere ilçesinde AK Parti'den yeni belediye başkanı seçilen Saffet Mete, görevi devraldı.

31 Mart Mahalli İdareler ve Yerel Seçimlerinde 2 bin 371 (% 62,15) oy alarak AK Parti'den İyidere Belediye Başkanı seçilen Saffet Mete, 20 yıldır görevde olan eski Başkan Ahmet Mete'den görevi devraldı.

İyidere Belediyesi'nde düzenlenen devir teslim töreninde konuşan Saffet Mete, "İyidere’ye 20 yıl hizmet etme mutluluğunu yaşayan bir büyüğümden görevi devraldım. Huzurluyum, mutluyum ama Ahmet başkan gibi bir büyüğümden görevi devralmış olmanın zorluğunu da biliyorum. İnsan iz bırakmalı. Başkanım 20 yıl sonunda adeta bütün yaşamını harcadığı bir evladı gibi büyüttüğü belediyemizi bize devretti. Başkanıma bıraktığı eserlerden dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

Başkan Mete konuşmasında, "Hep birlikte İyidere’de yaşıyoruz ve yaşayacağız. Birlikte çalışacağız. Çünkü İyidere, geleceğimiz olan çocuklarımızın bize emanetidir. Bizde emaneti sağlam bir şekilde geleceğe taşımalıyız. Hizmet götürürken de hangi siyasi zihniyette olursa olsun her kapıya hizmet götürme derdinde olacağız. İyidere bizim ortak değerimiz. Kalkınması, geleceğinin aydınlanması adına ortak akılla hareket edeceğiz. Başta Ahmet başkanımız ve bir önceki dönemde görev yapıp aramızda olamayacak meclis üyesi arkadaşlarımın fikirlerini ve desteklerini bekliyoruz” dedi.

“Herkese açık bir kapımız olacak”

Amacının gelecek kuşaklara alt yapı ve üst yapısı ile eksikleri tamamlanmış bir kent bırakmak olduğunu belirten Başkan Mete, "Sosyal, kültürel, sportif anlamda her şeyi ile farklı bir ilçe ortaya çıkarmak istiyorum. Küçüğünden büyüğüne herkes yol arkadaşımız. Ben değil, biz olma yolunda ilerleyerek İyidere’yi adına yakışır bir çehreye büründürmek için çalışacağız. Belediyeler halkın umut kapısıdır. Herkese açık bir kapımız olacak. Bu kapılar 7’den 70’e imkanlar ölçüsünde hizmet kapılarıdır. Ortak bir yönetim modeli oluşturacağız. Teşkilatlarımız, sivil toplum kuruluşları projelerimizin ortak paydası olacak. Halkımızdan, kent dinamiklerinden her türlü desteği alarak hizmete devam edeceğiz” şeklinde konuştu.