İyidere'de Muhtarlar Günü kutlandı

TAKİP ET

Rize'nin İyidere İlçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle tören düzenlendi.

Muhtarlar Günü töreni, İyidere Belediye Başkan Vekili Muammer Mete ve beraberinde ilçede görev yapan çeşitli kurum ve kuruluşların Müdürleri ve çok sayıda mahalle ve köy Muhtarıyla birlikte, İyidere Kaymakamlık önündeki Atatürk Anıtının önüne çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesiyle başladı.

Muhtaralar Günü haftasında konuşan İyidere Belediye Başkan Vekili Muammer Mete, “Daha önceleri iki dönem ilçemizin en büyük mahallesi olan Yapraklar Mahallemizde halkımızın büyük teveccühüyle muhtarlık görevinde bulundum. Benden sonra dört dönemdir bu görevi yürütmekte olan komşum, Ali Erdinç Kavalcı kardeşim ve diğer mahalle ve köy muhtarlarımız sizlerle, İyidere Belediye Başkanımız Ahmet Mete ve bendeniz imkanlarımız çerçevesinde mahalle ve köylerinizin her türlü sorunlarına dün olduğu gibi bundan sonra da güçlü bir şekilde devam edecektir." dedi.

Mete sözlerini şöyle tamamladı; "19.10.2015 tarih ve 11 sayılı genelgesi ile her yıl 19 Ekim günü ülke genelinde kutlanan, Muhtarlar Gününüzü tebrik ediyorum. Muhtarlık müessesesi; kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olup yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden, devletimizin her noktadaki kurumsal temsilciliği olduğu aşikârdır. Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. İlçemizin mahalle ve köylerinde görev yapan tüm muhtarlarımızın, muhtarlar gününü en kalbi duygularımla kutluyorum. Bu anlamlı günün, halkımıza ve görevlerini fedakarca yürüten siz değerli muhtarlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.”

Haber: Bayram Ali KAVALCI