İyidere'de engelli çocuklar için unutulmaz bir gün

TAKİP ET

Gençlerin sosyal ve sportif aktivitelere katılması noktasında yaptığı proje ve çalışmalarla öne çıkan İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete bu kez de engelli bireyler için organize edilen bir etkinliğe ön ayak oldu.

Rize Engelsiz Yaşam Derneği “Engelsiz Spor Projesi” kapsamında engelli bireylere yönelik yürüttüğü etkinliklerden yenisini Rize’nin İyidere ilçesinde gerçekleştirdi.

İyidere Belediyesi Sosyal Tesisleri Spor kompleksinde yapılan etkinlikte Rize Fatih Ortaokulu ve İyidere Merkez Ortaokulunda eğitim gören özel çocuklar bir araya gelerek spor eğitmenleri eşliğinde futbol müsabakası, antrenman ve kondisyon çalışmaları yaptılar.

Yaklaşık 3 saat süren etkinlikte yaşları 9 ile 12 arası olan özel çocuklar gönüllerince eğlendirken, etkinliğe destek veren İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete, bu tip etkinliklerin yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi.



Belediyelere çok iş düşüyor!

Engelli bireylerin toplumun bir parçası olduğu gerçeğinin unutulmaması gerektiğini vurgulayan Mete "Her birimiz birer engelli adayıyız veya bir yakınımız engelli. Her sağlıklı birey kadar onların da eşit şartlarda sosyal, sportif, iş ve her türlü alandan faydalanması gerek. Bu anlamda onların hayatlarını kolaylaştırmamız gerekiyor. Bu manada biz belediyelere çok iş düşüyor. Aslında bu biraz da gönüllülük işi. Gönüllü olmasanız oturduğunuz koltuktan verimli çalışmalar yürütemezsiniz." dedi.



"Her türlü öneriye açığız"

Sağlıklı nesiller ve sağlıklı bir gelecek için belediye olarak imkanlar dahilinde, hatta bazen imkanları da aşarak yatırımlar yapmaya çalıştıklarını belirten Mete, "Sahilde yaptığımız sosyal alan ve spor kompleksi tüm gençlerimize, vatandaşlarımıza ve özellikle engelli kardeşlerimize ücretsiz bir şekilde hizmet veriyor. Engelli kardeşlerimizin sahile ulaşması noktasında üst geçitlerimize asansör yaptırmaya başlıyoruz. Bu manada her türlü öneriye açığız. Ayrıca gençlerimize ve engelli kardeşlerimiz yararına yapılacak her türlü projenin destekçisi olmaya da hazırız” şeklinde konuştu.