İyidere Belediyesi, 16 dolmuş minibüsü yeniledi

TAKİP ET

İyidere Belediyesi tarafından, İyidere-Rize hattında çalışan 16 dolmuş minibüsü yenilenerek hizmete açıldı.

Rize’nin İyidere ilçesinde 16 dolmuş minibüsün yenilenmesi nedeniyle düzenlenen törene, İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete'nin yanı sıra İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Dedebağı, İyidere Kaymakamı Murat Akyüz, Rize Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi ve Rize Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Güven Aksoy, Rize Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Turan Akbulut, Ali Osman Ulusoy'un kızı Hülya Ulusoy, Hassoy Otobüs Genel Müdürü M. Selim Saral da katıldı.

Kurban kesimi ve dua ile başlayan törende konuşan İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete, göreve geldikleri günden itibaren İyidere’nin ihtiyaçları ve bu ihtiyaçların giderilmesi doğrultusunda çalışmalar yürüttüklerini ifade ederek bu kapsamda yaklaşık 5,5 Milyon TL bir yatırımla 16 adet dolmuş minibüsü, Mercedes firması sahibinin de gösterdiği kolaylıklar sayesinde yenilediklerini ve vatandaşların daha konforlu ve daha rahat bir şekilde yolculuklarını yapmalarına imkan sağlamış olduklarını söyledi.

10 aylık Belediye Başkanlığı döneminde vatandaşlardan mevcut araçların çok kötü olduğu ve yenilenmesi gerektiği yönünde gelen talep ve şikayetler aldıklarını ifade eden Başkan Mete, bu talep ve şikayetler doğrultusunda engelli vatandaşların da rahatlıkla kullanımını sağlayacak özel olarak dizayn edilen dolmuş minibüsleri İyidere ilçesine kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Cumartesi akşamına kadar araçların ücretsiz yolcu taşımacılığı yapacaklarını belirten Başkan Mete, törenin ardından direksiyona geçerek davetlilere kısa bir ilçe turu attırdı.