İyi bir takım olma yolunda çok önemli bir adım attık

TAKİP ET

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Fatih Karagümrük karşısında 1 puan alsalar da iyi bir takım olma yolunda çok önemli bir adım attıklarını söyledi.

Süper Lig’in 32. Hafta maçında Çaykur Rizespor, sahasında konuk ettiği ve 56’ncı dakikadan sonra Skoda’nın kırmızı kart görmesiyle 10 kişi tamamlamak zorunda kaldığı maçta, rakibi Fatih Karagümrük ile 0-0 berabere kaldı.

Maçın ardından konuşan Teknik Direktör Bülent Uygun, zor bir maç olduğunu söyleyerek; “Karşımızda iyi bir takım vardı. Hatta 6 pasın içinde bile pres yapsanız, kalecisi bir oyun kurucu gibi oyunu yönlendirebiliyordu. Bu yüzden maçın zorluğunu biliyorduk. Hem önde pres yapmaya çalıştık, geçiş oyunlarımızı ona göre uygulamaya çalıştık. Zaman zaman çok da iyi işler yaptık. Rakibimize karşı yaklaşık 40 dakika 10 kişi kalmamıza rağmen pozisyonlara giren, gol kaçıran bir takımdık” dedi.

"Baktığını görmek çok önemlidir"

VAR Hakemi Hakan Ceylan’ı da eleştiren Uygun, “Penaltımızı Hakan Ceylan göremedi. Göremez. VAR’dadır. Rakibin dirseğine çarpan pozisyonda onu da veremedi. Normaldir, VAR’dır orası. Orada görmek çok zor olur. Çünkü baktığını görmek çok önemlidir. Buna rağmen ben çocuklarımı tebrik ediyorum. İyi bir mücadele ettiler. Bir takım olgusuyla neler yapabileceklerini göstererek, yüreklerini sahaya en güzel şekilde yansıttılar. Bugün belki bir puan aldık ama iyi bir takım olma yolunda çok önemli bir adım attık” şeklinde konuştu.

Samudio: "Aldığımız 1 puan çok değerli hale geldi"

Maçtan sonra konuşan Samudio, “Çok kaliteli bir takıma karşı oynadık. Normal şartlar altında bir puanı beğenmezdik ama 40 dakikaya yakın 10 kişi oynayınca aldığımız bir puan tabii ki çok değerli bir hale geldi. Artık gelecekle alakalı düşünecek hiç vaktimiz yok. 3 günde bir maç oynayacağız ve bu yüzden maç maç düşüneceğiz. Çok sıkışık bir program var ve her maçtan iyi bir skorla ayrılmaya çalışacağız.” dedi.

Selim Ay: "Yükselen grafiğimizi devam ettireceğiz"

Maçtan sonra konuşan Selim Ay, “Çok zorlu bir maçtı. Karagümrük gerçekten kaliteli bir takım. Maçın geneline baktığımızda daha çok top onlarda gibi göründü ama bizim pozisyonumuz daha fazlaydı. Alanı iyi kapatmaya çalıştık ve bulduğumuz kontra ataklarla da çıkmaya çalıştık. Hocamızın gelmesiyle birlikte 2-3 haftalık yükselen grafiğimizde, özellikle belirli bir dakikadan sonra 10 kişi kalınan bir maçta 1 puan çok da kötü değil. Şimdi önümüzde Göztepe maçı var ve tamamen ona odaklanarak yükselen grafiğimizi inşallah devam ettireceğiz.” dedi.

Andrade: "Hakem faulleri biraz daha fazla rakibimize verdi"

Maçtan sonra konuşan Fernando Andrade ise, “Gerçekten zor bir maç geçirdiğimizi söyleyebilirim. Tüm takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. 40 dakika 10 kişi oynayıp yenilmemeyi başardık. Çünkü karşımızda çok iyi bir takım vardı. Ancak hakem arkadaşımızın bugün faulleri biraz daha fazla rakibimize verdiğiniz söyleyebilirim. Fabricio’nun pozisyonu emin değilim ama penaltı olabilir. Bir de Skoda’nın atılmasında ağzından bir kelime duymadık ama sanırım sadece el hareketine kart verdi ve bu da bana göre biraz ağır bir karardı. Bu durumdan dolayı da bugün bu maç berabere bitti diyebilirim.” şeklinde konuştu.