İtfaiye araçlarının özellikleri

TAKİP ET

Orman yangınları kişilerin hatalarına bağlı olarak ya da küresel ısınmanın etkisi veya iklim değişikliklerine bağlı olarak gerçekleşmektedir.

Ormanlar oksijen kaynağımızdır bu gibi yerlerde çıkan yangınları söndürmek için kırsal alanlara özel itfaiye araçları tasarlanmıştır. Her türlü engebeli şartlarda, zorlu doğa koşullarında ve düşük rakımlı yerlerde bile rahatlık ile hareket ederek yangına müdahale edebilen yapıya sahiptir.

Kırsal alan itfaiye araçları en zor şartlarda bile yangın yerine koyla bir şekilde ulaşır, yükse basınç çıkrık sistemi, 70 metre uzaklığa kadar müdahale edebilen çatı mönitörü ve 2500 litre kapasiteli su tankı sistemi ile güç kaybına uğramadan su basarak yangını kısa zamanda söndürebilmektedir.

Yangını söndürmek ve yangında yanan binada zor durumda kalan kişileri kurtarma görevi itfaiye çalışanlarınındır. İtfaiye çalışanları merdivenli itfaiye araçları ile yüksek binalarda çıkan yangınları söndürerek, yangında mahsur durumda kalan kişileri tek kabinli ya da çift kabinli merdiven sistemi ile kurtarmaktadırlar. Merdivenli itfaiye araçları dar sokaklarda bile kolay manevra yapabilen, salınım içermemesi ve dayanıklı yapısı ile yangın söndürme işlemlerinde itfaiye görevlilerinin işini kolaylaştırmaktadır. Saniyeler içinde açılarak yüksek binalara ulaşabilen merdiven sitemi bir çok kişinin hayatının kurtulmasını sağlamaktadır. 55 metre gibi yüksekliğe 30 saniye kadar kısa bir sürede çıkabilme kapasitesine sahip merdivenli araç sayesinde güvenli bir şekilde kurtarma işlemleri yapılabilmektedir.

İtfaiye, yangın durumunda yanan mekanlardaki kişileri kurtardıktan sonra binayı alevlerden kurtarın kurumdur. İtfaiye çalışanlarının görevleri sırası ile hayat kurtarmak, mal kurtarmak ve çevre güvenliğini kontrol altına almaktır. Yanan binalarda her hangi bir canlının kalmadığı anlaşıldıktan sonra söndürme işlemlerine geçilir. Yangın söndürmek için itfaiye çalışanlarının çeşitli itfaiye araçlarına ihtiyacı vardır. Şehir içinde devamlı olarak kullanılan şehir tipi itfaiye araçları oldukça yaygın kullanıma sahiptir. Kolay hareket sağlaması, güçlü su tankı ve yükse su kapasitesi ile yangın söndürme işlemini başarı ile gerçekleştirmektedir. Her türlü zorlu koşulları saniyeler içinde aşabilen şehir tipi itfaiye araçları sayesinde itfaiye çalışanları en kısa sürede olay yerine vararak, minimum zamanda tahliye ve söndürme işlemini tamamlamaktadırlar.

Detaylı bilgi için; volkan.com.tr adresine bakabiirsiniz.