İşte Rize'nin Milletvekili Adayları

TAKİP ET

7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinde partilerin Rize Milletvekilliği için yarışacak aday listeleri belli oldu.

AK Parti Rize Milletvekili Adayları

7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinde AK Parti’den Rize Milletvekilliği için yarışacak olan isimler belli oldu.

Listenin birinci sırasında mevcut Milletvekili Hasan Karal yer alırken ikinci sırada ise Eski İl Başkanı Hikmet Ayar bulunuyor. Listenin üçüncü sırasında ise ithal bir aday olan İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak yer alıyor.

Kamuoyunda belirtilenlerin aksine yine bir ithal adayın yer aldığı Rize’de, Hasan Karal ise üst üste iki dönem aday gösterilen tek isim oldu.

1- Hasan Karal

2- Hikmet Ayar

3- Osman Aşkın Bak

MHP Rize Milletvekili Adayları

7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinde MHP’den Rize Milletvekilliği için yarışacak olan isimler belli oldu.

Listenin birinci sırasında aylar öncesinden seçim çalışmalarına başlayan MYK Üyesi ve Eski İl Başkanı Osman Cem Kazmaz var. Listenin ikinci sırasında Ömer Ökten ve üçüncü sırasında ise Erol Kabaoğlu yer alıyor.

1- Osman Cem Kazmaz

2- Ömer Ökten

3- Erol Kabaoğlu

CHP Rize Milletvekili Adayları

7 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirilecek olan Genel Seçimler içim Yüksek Seçim Kurulu’na milletvekili aday listesini teslim eden ilk parti Cumhuriyet Halk Partisi oldu. CHP’nin milletvekili aday listesini YSK’ya Genel Başkan Yardımcısı Aydın Milletvekili Bülent Tezcan getirdi.

Listenin birinci sırasında geçtiğimiz günlerde katıldığı bir gecede henüz partiye adaylık başvurusunda bulunmadan resmi aday olduğunu ilan eden ve 2011 Genel Seçimlerinde yine CHP’den Rize Milletvekili adayı olan Kenan Bıyık yer aldı. Listenin ikinci sırasında ise 2004 ve 2014 yıllarında CHP Ardeşen Belediye Başkanı adayı olan Tahsin Ocaklı yer alırken, üçüncü sırada ise Rİze Valiliği Eski Özel Kalem Müdürü Emekli Candan Eyüboğlu yer alıyor.

Rize’den CHP’ye aday adaylığı başvurusunda bulunan Selçuk Tuzcu ise listede kendisine yer bulamadı.

1- Kenan Bıyık

2- Tahsin Ocaklı

3- Candan Eyüpoğlu

HDP Rize Milletvekili Adayları;

7 Haziran Genel Seçimlerinde milletvekilliği için yarışacak HDP’nin Rize adayları belli oldu.

Listenin birinci sırasında daha önce Selahattin Demirtaş için Rize’de stant açan ve bu yüzden saldırıya uğrayan emekli öğretmen Necmettin Durmuş, ikinci sırasında Selda Karafazlı Kurşun ve üçüncü sırasında Turgay Köse yer alıyor.

İkinci sırada yer alan Selda Karafazlı Kurşun, Rizeli Gazeteci Gençağa Karafazlı’nın aynı zamanda kızı oluyor. Selda Karafazlı, babasının kurucusu olduğu Nabız Gazetesi’nde yer alıyor.

1- Necmettin Durmuş

2- Selda Karafazlı Kurşun

3- Turgay Köse

İşte DSP’nin Rize Milletvekili Adayları

7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinde DSP’den Rize milletvekili için yarışacak olan isimler belli oldu.

Masum Türker’in Genel Başkanı olduğu DSP’nin YSK’ya sunduğu listenin birinci sırasında Tekniker olan Mehmet Yılmaz yer alıyor. İkinci sırada yine Tekniker Mustafa Çap yer alırken üçüncü sırada ise Serbest Meslek Sahibi olduğu belirtilen Zekeriye Üzümcü yer alıyor.

1- Mehmet Yılmaz

2- Mustafa Çap

3- Zekeriya Üzümcü

İşte Vatan Partisi Rize Milletvekili Adayları

İşçi Partisi’nin ismini değiştirerek Vatan Partisi adını almasının ardından 7 Haziran 2015 Genel Seçimlerine girecek olan partinin Rize Milletvekili adaylarını İl Başkanı Salih Öksüz duyurdu.

Doğu Perinçek’in Genel Başkanı olduğu Vatan Partisi tarafından YSK’ya sunulan listede Rize birinci sıra adayı Pazarlı Gaqzeteci Esin Ergenç Turhan olurken ikinci sırada Güneysulu İşletmeci Yılmaz Kenanoğlu bulunuyor. Üçüncü sırada ise Hemşinli üretici Vahit Sarı yer alıyor.

1- Esin Ergenç Turhan

2- Yılmaz Kenanoğlu

3- Vahit Sarı