İran'dan Rize'ye getirilen kuru çay hangi firmaya ait?

TAKİP ET

İran'dan gelen kuru çay yüklü TIR'ın İkizdere'de kaza yapması, tartışmaları da beraberinde getirdi.

Rize'nin İkizdere ilçesine bağlı Sivrikaya Mevkiinde İran’dan kuru çay getiren TIR, frenlerinin boşalması sonucu kar tüneline çarparak devrildi. Kazada TIR şöförü hayatını kaybederken, oğlu ise yaralandı.

Meydana gelen kaza sonrasında TIR'da yüklü olan çayın kaçak olduğu iddia edilirken, bu çayların hangi firma tarafından Rize'ye getirildiğinin açıklanması istendi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, kazayla ilgili yaptığı açıklamada, “Yerel basında yer alan haberlere göre İran'dan gelen Kuru Çayı taşıyan Tır İkizdere'de kaza yaptı ve kazada bir kişi öldü. Öncelikle kazada ölen kişiye Allah'tan rahmet yakınlarına, başsağlığı dileriz" dedi.

Çay hangi firmaya geliyor?

İran çayının Rize’de ne işinin olduğunu soran Deniz, Çaykur'un ve Özel sektörün çay satamıyoruz diye dert yandığı, Çay Üreticisinin düşük fiyat, kota ve kontenjan altında ezildiği bir dönemde İran'dan gelen Kuru Çayla ilgili acilen bir açıklama yapılması gerektiğini ifade ederek, "Çay hangi firmaya geliyor? Çay nereye gidiyor?” sorularını sordu.

Öte yandan sosyal medya platformlarında da olay geniş tartışmalara yol açarken vatandaşların geneli "Kacak çay Rize'ye Rizeli'ye ihanettir" ve konunun bir an önce üstüne gidilerek çayı getiren firmanın ifşa edilmesi gerektiği vurgulandı.

İlgili Haberler

RTB Başkanı Erdoğan'dan İran'dan gelen çayla ilgili açıklama

İkizdere'de TIR kazası: 1 ölü, 1 yaralı