İple Yüz Germe, Dudak Dolgusu Ve Yanak Dolgusu

TAKİP ET

İple Yüz Germe Nasıl Uygulanır?

İple yüz germe tedavilerinde özel olarak üretilmekte olan ameliyat ipleri ile uygulanmaktadır. İlk önce doktor tarafından muayene edilir. Bu muayene de hastanın işlem için uygun olup olmadığı saptanır. İşlemin sakıncalı olmadığı ve kırışıklık, sarkma, çizgi gibi problemlere sahip olan hastalarda bu işlem uygulanır. İşlemde ilk önce yüz güzel bir şekilde temizlenir. İplik yerleştirmede de anestezik krem ya da lokal anestezi kullanılabilir. Uygulama yapılacak olan bölgeye lokal anestezi kremi sürülüp, etki etmesi beklenir.

Gerekli olan bölgelerde işaretlenmiş olan noktalara, çok ince iğnelere yerleştirilmiş olan polidioksanon ipler enjekte edilir. Bu işlem cilt altına 1 cm aralıklarla döşenip yapılır. İplerin gerekli olan noktalara konumlanması tamamlandıktan sonra yavaş bir şekilde bütün ipler sırası ile derinin altına kanüllerin içinden itilmektedir. Tüm ipler konumlanıp yerleştikten sonra cildin üzerinde yatıştırıcı olan kremler uygulanıp tedavi tamamlanır.

Dudak Dolgusu Nedir?

Su çekme kapasiteleri yüksek olan ve vücutta doğal olarak bulunan hyalüronik asit bazlı dolguların, enjeksiyon ile dudak bölgesine uygulanması işlemine dudak dolgusu adı verilir. Anatomik olarak da üst dudaklar, alt dudakların 1-2 mm kadar önünde, alt dudaklar ise üst dudaklara göre daha kalındır. Hyalüronik asit baz içeren dolgu maddeleriyle bu oran zahmetsiz olarak yaratmak mümkün olmaktadır. Dolgu işlemi yapıldığı anda sonuç vermektedir. Dolgudan sonra kısa süreli bir şişlik meydana gelebilir. İğne giriş yerlerinde morarma olabilir. Fakat, bunlar 2-3 gün içinde tamamen yok olmaktadır.

Yanak Dolgusu Nedir?

Zayıf ve çökük olan yanaklar kişilerin yüzünü olduğundan daha yaşlı ve yorgun gösterebilir. Yapısal veya yaşlanmaya bağlı olarak yanaklarda bulunan hacim kayıpları yanak dolgusu kullanılarak tedavi edilebilir. Böylece yanaklar olması gereken formuna cerrahi teknikler kullanılmadan getirilir. Dolgu enjeksiyonu ile yanak dolguları yüzde bulunan estetik sorunlara pratik ve hızlı bir çözüm sunar. Hastaların yanaklarında bulunan hacim eksiklikleri 15 dakika sürmekte olan enjeksiyon işlemi ile başarılı bir şekilde tedavi edilmektedir. Dolgu malzemeleri olarak genellikle cildin doğal yapısında bulunmakta olan hyalüronik asit dolgu maddeleri ve türleri tercih edilmektedir.