İl Sağlık Müdürlüğü projesi Rize'de ilk kez uygulanacak

TAKİP ET

Rize İl Sağlık Müdürlüğü önemli proje bir ile Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'ndan (DOKA) destek almaya hak kazandı.

Rize İl Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı Birimi tarafından girişimcilik ve genç istihdamı teknik destek programı kapsamında sunduğu “Rize İl Sağlık Müdürlüğü Mesleki Çalışanlarına Yönelik Wisc-R Yapılandırılmış Psikolojik Danışmanlık Eğitimi” projesi Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) ajansından destek almayı hak kazandı.

Rize’de ilk kez uygulanacak olan bu proje ile ildeki sağlık tesislerinde yer alan tüm mesleki çalışanların (psikolog, çocuk gelişimci ve sosyal çalışmacı) sertifikalı Wisc-R Zekâ testi programına katılımları sağlanacak.

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe konu ile ilgili yaptığı açıklamada "Söz konusu test zekâ ölçümünde dünyada en geçerli ve güvenilir test olması özelliği ile önem taşıyor ve maalesef bu konuda sertifikalı olarak yetişmiş personel sayısı ülkemizde çok az. Bu testin teknik destek programı sayesinde ailelerimizin ve çocuklarımızın her daim yanında olan ilimizdeki sağlık tesislerinde yer alan tüm mesleki çalışanların sertifikalı olarak düzenlenecek program ile ilimizde zekâ testleri geçerliliği ve güvenirliği daha yüksek şekilde yapılacak" ifadelerini kaydetti.