İl dışındaki Çaykur işçileri için özel izin çıkartılacak

TAKİP ET

MHP Rize İl Başkanı İhsan Alkan, il dışında bulunan Çaykur işçileri için özel bir izin çıkartılacağını söyledi.

Rize'de yayın hayatını sürdüren Flash53 YouTube kanalında Gazeteci Turgay Ayhan'ın sunduğu ve ilk kez yayınlanan 'Evde Gündem' programının görüntülü bağlantı ile konuğu Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Rize İl Başkanı İhsan Alkan oldu. 

Geçtiğimiz gün katıldığı canlı yayında telefon numarasını paylaşarak sorunlar hakkında vatandaşların kendisini arayabileceğini dile getiren MHP Rize İl Başkanı İhsan Alkan son 24 saatte 300 kişinin telefonunu yanıtlayadığını, yaklaşık 200 kişi ile de yazıştığını ifade etti.

Gazeteci Turgay Ayhan'ın sorularını yanıtlayarak Rize gündemini değerlendiren Başkan Alkan Rize Ticaret Borsası'nda gerçekleştirilen 'Çay toplantısı' hakkında bilgi verdi.

ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim'e canlı yayına çıkıp ÇAYKUR'un henüz açıklanmayan 44 maddelik eylem planını kamuoyu ile paylaşamsını istediğini dile getiren Başkan Alkan "ÇAYKUR’un aldığı eylem planı bizimle paylaşılmadı. ÇAYUR Genel Müdür Vekilimizden benim bir talebim oldu;  bu konu ile bir açıklama yapması. Herhalde önümüzde ki hafta bir açıklama yapacağını düşünüyorum" dedi.

Özel izinle gelebilecekler

İl dışında bulunan ÇAYKUR çalışanları için özel bir izin çıkartılacağını sözlerine ekleyen Başkan Alkan, "Bu özel izinle birlikte Türkiye’nin neresinde olursa olsun buraya gelebilecekler. İl dışında olan işçilerin sayısı 400. Bunların yarısına yakını da iş haklarını askıya aldılar. Yani bu yıl gelmeyecekler, önümüzde ki yıl gelecekler. Genel Müdür Vekilimizin verdiği bilgilere istinaden konuşuyorum. Yarısı da özel izinle geldikten sonra 14 gün bir karantina süreci olacak. Karantina sürecinin ardından ise çalışmaya başlayacaklar" ifadelerini kullandı.