İkizdere'deki 'Taksi Plakası ihalesinde tehdit' tepkisi

TAKİP ET

İkizdere'de taksi plakalarının satışı ihalesi, yeterli katılım sağlanamaması üzerine iptal edildi. İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz, ihaleye katılmak isteyenlerin tehdit ve baskıyla vazgeçirildiğini iddia etti.

Amaçlarının İkizdere’nin ihtiyacı olan bir taksi durağına kavuşturulmak olduğunu, bu sayede İkizdere gençleri için de bir istihdam kapısı açılacağını dile getiren Karagöz “Niyetimiz, öncelikle İkizdere’de çok büyük bir ihtiyaç olan halkımızı korsan taksiden kurtarmak, bireysel seyahati daha özgür, daha güvenli, daha ucuza ve yasal bir şekilde halkımıza sunmak, devamında İkizdere’de bir sektör oluşturmak, on gencimize, insanımıza ekmek kapısı açmak ve İkizdere belediyemize bir gelir kalemi oluşturup bu geliri yine İkizdere’ye hizmet olarak sunmaktı. Çünkü bugüne kadar böyle bir proje hayata geçirilmedi” dedi.

İhaleye gireceklere tehdit ve baskı yapıldı
 
İnsanların tetdit ve baskı ile ihaleye girmekten vazgeçirildiğini, kendilerine bu konuda şikayet geldiğini dile getiren Başkan Karagöz “19 Şubat’ta 10 adet taksi plakası satışı için ihale açtık. Biz bu plakaların İkizdere insanına faydalı olması için şartnameye katı kurallar koyduk. Ancak belli bir grup, bir iki maşa aracılığı ile ihale aşamasında İhaleye girme potansiyeli olan insanları kah tehdit, kah baskı, kah korkutarak ihaleye girmeme konusunda baskı uyguladılar. Defaten bizzat bana bu şikayetler iletildi. Ancak işin bu boyuta ulaşacağını tahmin etmedim” şeklinde konuştu.

Başkana "Ahlaksız teklif"

Kendilerine yönelik ahlaksız teklifler olduğunu ve bunlara göz yummadıklarını sözlerine ekleyen Karagöz “İkizdere’nin çıkarı değil kendi çıkarını ilke edinmiş çevrelerin yönlendirmesi ile bir organizasyonun sonucu taksi ihalesine üç katılım olunca etik değerlere saygımızdan ihaleyi komisyonda tartışıp iptal ettik. Üç taksi ile de İkizdere merkez taksi durağını kurabilirdik aslında! Bir tekel oluşturulmak istendi buna izin vermedik! Defaten satışa çıkacak taksi plakalarını bu grup satın alma teklifinde bulundu bizzat  şahsıma! Biz tabana yayılma, merkezde rekabet kurallarının işlemesi, bir tekel oluşmaması için bu ‘ahlaksız’ tekliflerden hep uzak durduk” ifadelerini kullandı.

Bu taksi durağı kurulacak!

Kararlılıkla İkizdere’de durak kurma projesinin devam edeceğini, tüm her şeyin olması gerektiği gibi kanunlara uygun bir şekilde olacağını dile getiren Karaköz “İkizdere’de bu taksi durağı kurulacak! Çünkü halkımızdan bu anlamda ciddi bir talep var. Şu anki durum sürdürülebilir bir durum değil. Kurallarımızı yeniden gözden geçirip encümenimizle ve teknik ekibimizle durum değerlendirmesi yapıp yeni şartlar ile yeniden ihale edeceğiz. Günü geldiğinde de bu işin içinde olan munferileri de açıklayacağız.” dedi.