İkizdere'de yerlere izmarit atanlara Para Cezası geliyor

TAKİP ET

İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz yeni yılla birlikte sokağa izmarit atanlara 351 TL para cezası uygulayacaklarını belirtti.

Rize’nin İkizdere ilçesinde yeni yılla birlikte sokağa sigara izmariti atma yasağı geliyor. 5326 sayılı kabahatler kanunu göre sokağa izmarit atan kişi veya kişilere 351 TL ceza kesilecek.

İkizdere'nin MHP'li Belediye Başkanı Hakan Karagöz, turizm açısından temizliğin de çok önemli olduğunu belirterek, yeni yıl ile birlikte sokağa sigara izmariti atan vatandaşlara 5326 sayılı kabahatler kanununa göre para cezası uygulama kararı aldıklarını söyledi.

Yeni yıl ile birlikte kim olursa olsun sokağa sigara izmariti atan kişilere 351 TL para cezası kesileceğini ifade eden Başkan Karagöz, "Cumhuriyet Caddemiz üzerinde önceden çöp kovalarımız yoktu. Ancak bizim dönemimizde İkizdere’yi turizm üzerinde kurgulayacağımızın sözünü vermiştik. Bunun için ilk önce ilçe umumi tuvaletlerimizi yeniden modern bir şekilde imar ettik. Cadde bina cephelerini yerel mimariye uygun hale getirdik. İlçemizin girişinde Kura-i Seba mini bir park yapım aşamasındayız. Turizm temizlik ile olur ve bu alt yapıyı ilçemize yerleştirmek zorundayız. Bu yüzden de böyle bir karar aldık." şeklinde konuştu.