İkizdere'de taş ocağı yapımına yöre halkı tepkili

TAKİP ET

Rize'nin İkizdere ilçesine bağlı Cevizlik köyünde açılacak olan taş ocağına yöre halkının tepkileri devam ediyor.

Rize'nin İyidere İlçesinde yapımına başlanan Lojistik Merkez ve Liman projesinin inşaası için deniz üzerindeki dolguda kullanılması amacıyla İkizdere ilçesine bağlı Cevizlik köyünde taş ocağı açılmasına karar verilmişti.

Rize'nin doğal sit alanları içinde yer alan İkizdere Vadisinde bulunan Cevizlik Köyü halkı, açılacak olan taş ocağına tepki göstermeye devam ediyor. Köye gelen iş makinelerinin önünü kesen vatandaşlarla görevliler arasında gerginlik yaşanırken, Jandarma alana girişe izin vermedi.



İhaleyi alan firma ağaç kesimi ve orman yolu açmak için vadiye iş makinelerini getirmeye başlarken, yöre halkı da iş makinelerinin önünü kesmeye çalıştı. Bu esnada Jandarma ekipleri ile vatandaşlar arasında gerginlik yaşanırken, bazı vatandaşlar ekipler tarafından alandan uzaklaştırıldı. Kadınlar ise bir yandan nöbet tutmaya bir yandan da görevlilerle tartışmaya devam etti.

"Malımızı korumak için buradayız. Gece gündüz nöbet tutacağız" diyen vatandaşlar, Liman dolgusu için başka alternatifler bulunabileceğini, ormanlarını katlettirerek taş ocağı açılmasına izin vermeyeceklerini söylediler.