İkizdere'de minibüsçüler kontak kapattı

TAKİP ET

İkizdere-Rize hattında hizmet veren minibüsçüler, haksızlığa uğradıkları gerekçesiyle kontak kapadı.

Minibüs şoförlerinin yaptığı açıklamada, İkizdere Güneyce Kayabaşı Minibüsçüler Kooperatifi tarafından 15 Mart tarihinde alınan kararla haklarının gasp edildiği belirtilirken, karar düzeltilene kadar hizmet vermeyecekleri ve okul servisi de almayacakları belirtildi.

Gece saat 23:50'de İkizdere Durağı önünde toplanarak kontak kapatan minibüsçüler, "Hakkımız olan güzergah, aniden toplanan komisyonun Valilik onaylı kararıyla bizden alınarak siyasi güçle cezaevi araçlarına veriliyor." dediler.

Artık can güvenliğimiz yok!

Can güvenliklerinin bulunmadığını ve sürekli saldırıya uğradıklarını belirten minibüsçüler, "Son olarak geçen hafta Sefer Ekşi şoförümüze 5 kişi saldırdı hastane kayıtlarında var. Bugün aynı şoföre 20 kişi saldırdı, 6 dikiş kafasına, 2 dikiş burnuna attılar ama ifadeye alınan sadece 2 kişi. Para kazanmayı geçtik artık can güvenliğimiz yok. Her gün yol kesip saldırıyorlar. Biz de bu olaydan dolayı başımıza iş almamak için ve gasp edilen hakkımız geri verilene kadar kontak kapadık gelsin şimdi komisyondakiler çalışsın’’ ifadelerini kullandılar.

Haber: İsmet KÖSOĞLU