Hükümet, maaş artışı teklifini yenilemek zorundadır!

TAKİP ET

Türkiye Kamu-Sen Rize Şubesi üyeleri, Hükümetin zam teklifine karşı tepkilerini dile getirmek için Cumhuriyet Meydanında bir araya geldiler.

Türkiye Kamu-Sen Rize Şubesi adına bir basın açıklaması yapan Şube Başkanı Murat Köseoğlu, 2012 yılından beri gerek zorunlu harcama kalemlerindeki artışların maaşlara yapılan zamların kat be kat üzerinde seyrettiğini söyleyerek, "Kamu çalışanlarının maaşları yıl içinde enflasyon kadar bile artmıyor; sonradan verilen enflasyon farkı ise hiçbir yaraya merhem olmuyor." dedi.

Kamu İşveren Heyeti'nin, memur ve memur emeklilerine 2022 için yüzde 5+6, 2023 yılı için ise yüzde 6+6 maaş artışı öngördüğünü hatırlatan Köseoğlu, "Bu teklif, bizim istediğimizin yarısı bile değildir, dolayısıyla kabul edilmesi de mümkün değildir. Halihazırda yıllık resmi enflasyon yüzde 18,95 seviyesindedir. Muhtemelen 2021 yılı enflasyonu yüzde 20 dolayında gerçekleşecektir. Bütün uluslararası kuruluşlar 2022 yılında Türkiye'de yıllık enflasyonun en iyimser tahminle yüzde 15 olacağını düşünmektedir. Yani önümüzdeki iki yıllık süre içinde enflasyon toplamda en az yüzde 35-40 dolayında gerçekleşecektir. Yapılan teklif ise bu gerçekleri karşılamaktan uzaktır." ifadelerini kullandı.

Köseoğlu, "Hayallere göre zam verip gerçekleri görmezden gelmenin bedelini kamu görevlilerimiz ödememelidir. " diyerek açıklamasını şöyle tamamladı; "Bu nedenle Hükümet, ivedilikle teklifini yenilemek zorundadır. Yapılacak teklifte gerçekleşen enflasyon, büyüme, refah payı, harcamalar ve geçmiş dönemde yaşanan kayıpların telafisi gibi etkenler mutlaka değerlendirilmelidir. 25 milyon vatandaşımız, Hükümetten yüzlerini güldürecek, adil ve hakkaniyetli bir teklif beklemektedir."