Hosting Nedir? Nasıl Çalışır?

TAKİP ET

Web site hazırladığınızda ulaşılabilir olması için bir alana ihtiyaç duyarsınız.

Bir sunucu (bilgisayarlara göre çok daha gelişmiş ve güçlü olan makineler) üzerinden karşılanan bu alana ise hosting adı verilir. Bu hosting web hosting alanları sayesinde web siteniz her an yayında olacaktır. İsteyen herkes bu web sitesine ulaşacak ve 7/24 ulaşılabilir konumda olacaktır. Bunların tam olarak kaliteli bir şekilde gerçekleşmesi için iyi bir hosting şirketiyle anlaşmanız gereklidir. Aksi halde sık sık yayın problemi yaşayabilirsiniz.

Sunucu

Sunucular sürekli açık ve bilgisayara bağlı olan makinelerdir. Ancak bu sayede web sitenize istediğiniz zamanda ulaşım sağlayabilirsiniz.

Datacenter denilen özel odalar sunucuların saklanması için tasarlanmışlardır. Bu odaların içinde sunucuların doğru çalışabilmesi için çeşitli makinalar da yer almaktadır. Örneğin; klima, metro internet ve jeneratör gibi. Ayrıca bu odalarda sistem mühendisleri de bulunmaktadır.

Odalarda bulunan tüm bu malzemeler sayesinde sunucuların sorunsuz çalışması sağlanır. Böylelikle hosting web hosting gibi alanlarda bir sıkıntı yaşanması da engellenmiş olur.

Hosting Hizmeti Nasıl Çalışır?

Domain (web site adı) DNS üzerinden sunucuya yönlendirilir. Böylelikle hosting hizmeti gerçekleşmiş olur. Hosting sadece web siteleri için gerekli değil aynı zamanda mailler içinde gerekli bir alandır.

Yerli ve yabancı olmak üzere birçok firmanın hosting web hosting işiyle uğraştığını söylemek gerekir. Bu şirketler almış olduğunuz domainin aktif olması için alan yani hosting satışı gerçekleştirirler. Domaininizi hostinge yönlendirerek web adresinin ulaşabilir olmasını sağlarlar.

Anlaştığınız hosting şirketleri belli bir ücret karşılığında çeşitli hizmetler sunacaktır. Almak istediğiniz alanın büyüklüğüne göre bu ücret fiyatları değişmektedir, bir arsa gibi düşünün. Bu ücreti aylık ya da senelik olarak düzenli bir şekilde ödemeniz gerekmektedir.

Hosting Hizmetinde Dikkat edilmesi Gerekenler

· Hosting şirketinin istediğiniz hızı karşılayabileceğinden emin olun ve geçmiş çalışmalarını inceleyin.

· Güvenilir olmayan hosting şirketlerinden uzak durun.

· Hosting şirketinin siteniz için vereceği alan boyutuna dikkat edin. Bu alan boyutu MB cinsinden hesaplanmaktadır.

· Şirketin desteklediğini programlar oldukça önemlidir.

· Genel özelliklerine dikkat edin ve eğer çevrenizde varsa daha önce hosting almış birileriyle iletişime geçin ya da önerilerini dinleyin.